Kuskus se zeleninou, kešu a žampiony

Kuskus se zeleninou, kešu a žampiony
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    898

Kuskus se zeleninou, kešu a žampiony vařím obvykle, když nestíhám a chci si dopřát bezmasé, svěží a lehké jídlo k obědu i večeři.

Suroviny na kuskus se zeleninou, kešu a žampiony:

  • kuskus – použijte libovolný, já volím celozrnný
  • mrkev – čerstvá je nejlepší, ale klidně použijte mraženou
  • kešu – oříšky, které sice nejsou zrovna levné, ale za to jsou velmi chutné
  • žampiony – nejlépe čerstvé (mohou být mražené)

TIP: Pokud máte rádi pálivé jídla, tak se nebojte přidat čerstvou chilli papričku.

Vyzkoušejte k večeři třeba tuňákové kuličky s bylinkovým dresingem.

Suroviny

    Postup

    Cibuli si oloupejte a nakrájejte na drobno. Mrkev a červenou papriku nakrájejte na proužky, žampiony na plátky.

    Krok 1

    Nejprve si připravte kuskus, který zalijte vroucím vývarem nebo vodou v poměru 1:2. Přidejte máslo, přikryjte a nechte kuskus nabobtnat.

    Krok 2

    Na oleji nechte zesklovatět cibuli a přidejte mrkev. Restujte zhruba 5 minut, poté přidejte nakrájenou papriku, žampiony, červenou papriku, kari a kajenský pepř. Trochu směs zalijte vývarem a poduste dokud mrkev nebude měkká.

    Závěrem

    Nyní kuskus smíchejte se zeleninovou směsí, vmíchejte kešu a servírujte klidně i s nějakou nasekanou bylinkou.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..