Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě)

Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě)
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    5
  • Ready In
    50 minut

Papriky patří mezi oblíbenou zeleninu, jsou plné vitamínů a minerálů jako je hořčík, fosfor, vápník, draslík a ve zdravém jídelníčku by určitě neměly chybět. Veškeré druhy paprik obsahují vitamíny A, C a K. Skvělé jsou jak v syrovém stavu, tak i tepelně zpracované. Dnes připravíme plněné papriky pečené v troubě.

Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě) známe jako klasické jídlo, ke kterému se připravuje rajská omáčka. My dnes připravujeme plněné papriky plněné mletým masem pečené v troubě bez omáčky a jako přílohu zvolíme vařený brambor či chléb.

Suroviny – Plněné papriky mletým masem

  • Paprika tenkostěnná
  • Mleté maso (hovězí + vepřové)
  • Cibule – střední
  • Česnek – prolisovaný
  • Vejce
  • Máslo
  • Sůl a pepř
  • Strouhanka na zahuštění masa

Postup přípravy – Plněné papriky mletým masem

  • Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli a vejce.
  • Tuto směs důkladně promícháme rukou či robotem, přidáme sůl, pepř dle chuti a ještě jednou promícháme. Jestliže je masová směs hodně tekutá, můžeme ji zahustit strouhankou.
  • Papriky omyjeme, vyřízneme stopku a opatrně odstraníme semeník tak, ať není porušený zbytek papriky.
  • Vykrojené papriky plníme masovou směsí a upěchujeme.
  • Naplněné papriky naskládáme do pekáčku vymazaný máslem a podlijeme trochou vody.
  • Pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut.
  • Papriky podáváme teplé s vařeným bramborem či studené s chlebem.

Vyzkoušejte také:

 

Suroviny

Plněné papriky mletým masem (pečené v troubě)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..