Luxusní bramboráky se slaninou

Luxusní bramboráky se slaninou
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    40

Bramboráky jsou výtečnou pochoutkou oblíbenou napříč republikou. Co se ale stane, když do těsta přidáte slaninu a použijete naše fígle na dokonale křupavé bramboráky? Mňamka, kterou milují ti nejmenší i ti nejstarší.

Luxusní bramboráky se slaninou jsou vylepšenou verzí klasických bramboráků. S trochou trpělivosti u strouhání je dokáže připravit opravdu každý a kdo nemá rád slaninu, může ji nahradit uzeným masem nebo libovou šunkou. Nezapomeňte, že poctivé bramboráčky se smaží na vepřovém sádle, kterým rozhodně nešetřete. Pokud však sádlo nemáte, můžete použít olej. Připravíte se však o jedin

Suroviny na luxusní bramboráky se slaninou

  • 750 g brambor (varný typ C)
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 ml horkého mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 6 prolisovaných stroužků česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • sádlo

TIP: Místo hladké mouky můžete použít strouhanku, někteří tvrdí, že je bramborák křupavější.

Postup přípravy luxusních bramboráčků se slaninou

  1. Nejprve si brambory omyjte, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném či hrubém struhadle. Volbu nechám na vás.
  2. Slaninu si nakrájejte na kostičky a mléko ohřejte téměř k varu.
  3. Brambory osolte, nechte 5 minut ležet, aby pustily vodu, poté vodu slijte a přebytečnou vodu ještě vymačkejte. Do vymačkaných brambor přilijte ideálně téměř vroucí mléko (zabrání tmavnutí brambor) a zbylé suroviny. Směs společně promíchejte.
  4. V pánvi si rozpalte sádlo na středním ohni a jakmile je tuk horký, dejte lžící porci těsta na pánev. Těsto rozetřete tak, aby každý bramborák byl zhruba půl centimetru tlustý. Bramboráky smažte dozlatova 2-3 minuty z každé strany.
  5. Ihned po usmažení je nechte chvilku pustit přebytečný tuk na papírové utěrce a poté ihned servírujte.

TIP: Menší bramboráčky můžete využít také jako přílohu k jídlu. Zkoušeli jste bramboráky s gulášem nebo kaťákem?

Chutnaly vám luxusní bramboráky se slaninou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní bramboráky se slaninou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..