Nejchutnější francouzské brambory

Francouzské brambory
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    5
  • Zhlédnutí
    876

Milujeme zapečená jídla, protože jsou rychlá, snadná na přípravu a můžete do nich použít skoro cokoliv. Vyzkoušejte naše zapečené brambory.

Nejchutnější francouzské brambory jsou receptem od naší babičky, která je takhle dělává. Zapečené brambory jsou snadné, rychlé na přípravu a používáme suroviny, které máme běžně doma.

Suroviny – Nejchutnější francouzské brambory

  • Brambory
  • Cibule
  • Uzené maso, klobása nebo párek
  • Mražený hrášek
  • Olej
  • Vejce
  • Smetana ke šlehání
  • Sůl a pepř

Postup přípravy – Zapečené brambory

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kousky, uzené maso, klobásu nebo párek na kostky.
  • Cibuli, uzené maso, klobásu nebo párek dáme restovat. Po chvilce přidáme mražený hrášek, osolíme, opepříme a restujeme společně s cibulí a klobásou.
  • Do pekáčku s olejem naskládáme na dno vrstvu brambor, osolíme, opepříme a přidáme vrstvu orestované směsi s cibulí. Další vrstvy prokládáme stejně a končíme vrstvou brambor.
  • Takto připravený pekáček dáme péct do předehřáté trouby při 200°C na 20 minut.
  • Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a zalijeme brambory. Pečeme v troubě při stejné teplotě dalších 20 minut.
  • Zapečené brambory podáváme ještě teplé s kyselými okurkami.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejchutnější francouzské brambory

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..