Játrová omáčka (babiččin recept)

Játrová omáčka (babiččin recept)
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    3
  • Ready In
    50 minut

Patříte mezi milovníky omáček? Omáček si můžeme připravit nespočet, ale mezi naše oblíbené patří babiččina játrová omáčka.

Játrová omáčka (babiččin recept) je jednoduchá omáčka připravovaná z jater. Doporučuji používat kuřecí játra, která jsou jemná. Omáčka je výborná s rýží.

Suroviny – Játrová omáčka (babiččin recept)

  • Kuřecí játra – 500g
  • Vývar – 750ml
  • Cibule – 2ks
  • Česnek – 4 stroužky
  • Drcený kmín – dle chuti
  • Majoránka – 2 lžičky
  • Sůl a pepř – dle chuti
  • Jíška (máslo + hladká mouka)
  • Olej – na orestování jater

Postup přípravy – Játrová omáčka

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra očistíme, pokrájíme na poloviny a restujeme společně s cibulí na oleji.
  • Osolíme, opepříme, přidáme kmín a po orestování přilijeme vývar, vaříme 20 minut.
  • Mezitím připravíme jíšku – rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a necháme zpěnit.
  • Za stálého míchání přidáme do omáčky, kterou tak zahustíme. Ještě chvilku povaříme, dochutíme solí, pepřem a kmínem.
  • Omáčku podáváme s rýží.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Játrová omáčka (babiččin recept)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..