Ďábelská směs na topinky z mletého

Ďábelská směs na topinky z mletého
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    8
  • Ready In
    55 minut

Ďábelská směs na topinky z mletého

Ďábelská směs na topinky z mletého masa se svou chutí velice podobá ďábelským toustům od Hamé, avšak domácí směs je bez kůží, konzervantů a dalších přísad, které kvalitu jídla ze supermarketu snižují. Nejenže je tato směs kvalitnější, ale dá se zařadit i do vyváženého jídelníčku při různých dietách jelikož obsahuje jen dobré suroviny. Přiznám se, že tato směs je dobrá nejen na chléb nebo topinky, ale zkoušel jsem ke směsi připravit špagety, do směsi jsem vmíchal trochu kečupu a s posypaným sýrem to bylo velice slušné a rychlé jídlo.

Ďábelská směs na topinky z mletého suroviny

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 250 g měkkých zralých rajčat
  • 200 ml hovězí vývar nebo voda
  • 2 střední mrkve
  • 1 petržel (kořen)
  • 1 cibule
  • 2 červené papriky nebo kápie
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • sůl & pepř
  • 1-2 lžíce oleje
  • chleba k podávání
  • strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy ďábelské směsi na topinky z mletého masa

  1. Nejprve si připravte zeleninu, vše omyjte a zbavte případných nečistot a poté pokrájejte nahrubo na kostky.
  2. Nyní si zapněte troubu a předehřejte ji na 190 stupňů. Mezitím co se trouba bude zahřívat, tak si připravte cibuli s masem v pánvi nebo hrnci s pokličkou, který můžete později umístit do trouby.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte zhruba 2 lžíce oleje, přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky a nechte zesklovatět (zprůhlednit). Poté přidejte mleté hovězí maso, které orestujte.
  4. Vypněte plotýnku a do hrnce přidejte rajčata, mrkev, petržel, papriky, pórek, chilli papričky a vše podlijte vývarem nebo vodou.
  5. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte péct v troubě zhruba 45-50 minut.
  6. Po změknutí zeleniny směs rozmixujte a přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Nakonec vše dochuťte solí a černým pepřem.
  7. Směs podávejte na topince, toustu, chlebu či špagetách posypanou strouhaným sýrem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..