- 22 ledna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce2
-
Zhlédnutí958
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Gyros s hranolky z trouby je tip na zdravý fitness oběd od Břicháče Toma, který je můj oblíbený. Rozhodně nevynechejte jogurtový dresing. V případě, že byste si dresing dělat nechtěli, můžete použít 250 g vepřového masa na 2 porce. Pokud vám vepřové maso tolik nechutná, můžete gyros udělat i z masa kuřecího.
Suroviny na gyros s hranolky z trouby
- 200 g vepřového masa (libovější krkovice nebo plec)
- 300 g brambor
- lžíce olivového oleje
- bílý jogurt řeckého typu
- 1 stroužek česneku
- citronová šťáva
- koření na maso: sůl, pepř, mletá červená paprika, bazalka, oregano, kurkuma, majoránka
TIP: Můžete si pořídit koření přímo na gyros, kterým maso okořeníte. Nezapomeňte však přidat sůl.
Gyros s hranolky z trouby postup přípravy
- Nejprve si opláchněte a nakrájejte vepřové maso na tenké nudličky, umístěte je do mísy. K nakrájenému masu přidejte směs koření a 1 lžíci olivového oleje.
- Brambory si omyjte a nakrájejte na hranolky, nechte chvíli ve studené vodě a poté osušte.
- Plech vyložte pečícím papírem, potřete trochou oleje a na jednu polovinu naskládejte naložené maso tak, aby se kousky vzájemně nedotýkaly a na druhou polovinu hranolky.
- Troubu si předehřejte na 200°C a maso s hranolkami pečte zhruba 30 minut. Doporučuji na 15 minut maso přikrýt alobalem a na zbývajících 15 minut jej odkrýt.
- Do jogurtu vymačkejte šťávu z 1/3 citronu a přidejte prolisovaný stroužek česneku. Dobře promíchejte.
- Gyros podávejte s hranolky, jogurtovým dresingem a čerstvou zeleninou.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept