Gyros s hranolky z trouby (Břicháč Tom)

Gyros s hranolky z trouby (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 683

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Gyros s hranolky z trouby je tip na zdravý fitness oběd od Břicháče Toma, který je můj oblíbený. Rozhodně nevynechejte jogurtový dresing. V případě, že byste si dresing dělat nechtěli, můžete použít 250 g vepřového masa na 2 porce. Pokud vám vepřové maso tolik nechutná, můžete gyros udělat i z masa kuřecího.

Suroviny na gyros s hranolky z trouby

  • 200 g vepřového masa (libovější krkovice nebo plec)
  • 300 g brambor
  • lžíce olivového oleje
  • bílý jogurt řeckého typu
  • 1 stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • koření na maso: sůl, pepř, mletá červená paprika, bazalka, oregano, kurkuma, majoránka

TIP: Můžete si pořídit koření přímo na gyros, kterým maso okořeníte. Nezapomeňte však přidat sůl.

Gyros s hranolky z trouby postup přípravy

  1. Nejprve si opláchněte a nakrájejte vepřové maso na tenké nudličky, umístěte je do mísy. K nakrájenému masu přidejte směs koření a 1 lžíci olivového oleje.
  2. Brambory si omyjte a nakrájejte na hranolky, nechte chvíli ve studené vodě a poté osušte.
  3. Plech vyložte pečícím papírem, potřete trochou oleje a na jednu polovinu naskládejte naložené maso tak, aby se kousky vzájemně nedotýkaly a na druhou polovinu hranolky.
  4. Troubu si předehřejte na 200°C a maso s hranolkami pečte zhruba 30 minut. Doporučuji na 15 minut maso přikrýt alobalem a na zbývajících 15 minut jej odkrýt.
  5. Do jogurtu vymačkejte šťávu z 1/3 citronu a přidejte prolisovaný stroužek česneku. Dobře promíchejte.
  6. Gyros podávejte s hranolky, jogurtovým dresingem a čerstvou zeleninou.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..