Zapečená treska s vejci a zeleninou

Zapečená treska s vejci a zeleninou
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    942

Zapečená treska s vejci a zeleninou

Zapečená treska s vejci a zeleninou je jednoduché a zdravé jídlo, které připraví i začátečník. Jídlo je vhodné pro děti, které ryby často nejí a zde je možnost rybu schovat ve vajíčkovém kabátku. Jako zeleninu nejčastěji volím hrášek a pórek, které nevyžadují dlouhou tepelnou úpravu. Do směsi však můžete přidat například předvařené růžičky brokolice nebo podušenou karotku.

Suroviny na zapečenou tresku s vejci a zeleninou

  • 4 kusy mražené tresky
  • 3 vejce
  • drcený kmín
  • bylinková sůl
  • mražený hrášek
  • půl pórku
  • lžička sušeného česneku
  • sůl & pepř
  • máslo & olej na smažení

TIP: Můžete přidat trochu strouhaného sýru, který přidáte do směsi vajíček před zalitím filé.

Zapečená treska s vejci a zeleninou postup přípravy

  1. Nejprve si na pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte stejný podíl oleje. Přidejte tresku, kterou během toho jak bude povolovat okořeňte bylinkovou solí, kmínem a pepřem.
  2. Jakmile je ryba opečená z obou stran, tak si rozšlehejte vejce se solí, pepřem a sušeným česnekem. Přidejte nakrájený pórek a mražený hrášek.
  3. Směsí vejce a zeleniny zalijte tresku a pod pokličkou nechte vejce ztuhnout.
  4. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborem a talíř ozdobte zeleninou podle vaší libosti.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..