Grilovaný hermelín v alobalu

Grilovaný hermelín v alobalu
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    1
  • Zhlédnutí
    349

Grilovací sezóna je v plném proudu a kromě masa a zeleniny se perfektně na gril hodí také sýry. Hermelín je jedním z nejoblíbenějších sýrů na grilování vůbec. Připravte jej v alobalu tak, že na něj vaši hosté nezapomenou.

Grilovaný hermelín v alobalu nemusíte připravovat pouze na grilu, alternativou je pečení na mřížce v troubě nebo v kontaktním grilu. Hermelín si můžete připravit jen tak bez koření a zeleniny á la natural, ale ten zdaleka nejlepší je se zeleninou nebo dalšími ingrediencemi včetně koření.

Suroviny na grilovaný hermelín v alobalu

  • 1 ks hermelín nebo camembert
  • 1 jalapeňo paprička
  • cibule
  • česnek
  • koření na sýr
  • olivový olej

TIP: Kdo nemá rád pálivé, tak přidá sladkou papriku nakrájenou na tenké proužky.

Další suroviny vhodné ke grilovanému hermelínu

  • plátek slaniny
  • plátky žampionů
  • zkaramelizovaná cibulka na pivu

Jaké koření na grilovaný camembert / hermelín použít?

Můžete použít klasické kupované koření na sýr nebo grilovací koření. Pokud však takové koření nemáte, můžete si směs koření namíchat sami. Použijte sladkou papriku, sušený česnek, rozmarýn, trochu soli, barevný pepř, tymián, oregano, sušenou cibuli, trochu bazalky a kmínu. Na sýr se také hodí divoké koření, takže můžete přidat i bobkový list a nové koření, které po vyndání z grilu vyndáte a vyhodíte.

Postup přípravy grilovaného hermelínu v alobalu

  • Hermelín vybalte z původního obalu a z alobalu si odtrhněte dostatečně velký čtverec na zabalení hermelínu.
  • Prostředek alobalu potřete olivovým olejem, aby se ingredience u hermelínu nespálily a nepřipekly k alobalu. Na alobal položte trochu cibule, papriku pokrájenou na slabé proužky a česnek na plátky. Kdo chce přidá slaninu nebo žampiony.
  • Nyní samotný hermelín lehce potřete olivovým olejem a posypte ze všech stran kořením. Takto obalený sýr dejte na připravené suroviny v alobalu.
  • Stejně navrstvěte ingredience i na vršek sýra, opravdu lehce pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu.
  • Hermelín grilujte na roštu nebo pečte v troubě. Ideální je grilovat minimálně 20 minut z každé strany, aby zelenina povolila a chutě se dokonale propojily.
  • Hotový sýr podávejte třeba k pečivu. Jako dresing můžete zvolit brusinkovou omáčku, chutney, švestkovou omáčku nebo BBQ omáčku.

Chutnal vám grilovaný hermelín v alobalu? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Grilovaný hermelín v alobalu

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Jíťa

      přesně takhle ho miluji, občas dělávám i v troubě

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..