Nejlepší domácí BBQ (barbecue) omáčka

Nejlepší domácí BBQ (barbecue) omáčka
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    25 min

Nejlepší domácí BBQ (barbecue) omáčka

Nejlepší domácí BBQ (barbecue) omáčka je naprosto skvělá a dá se použít jako marináda do které maso naložíte nebo jako přílohový dip ke kterému se hodí steak a jiné maso. Pokud rádi grilujete tak s touto omáčkou zazáříte. Doporučuji do této omáčky přes noc naložit kuřecí křídla, která druhý den vyskládáte na plech a upečete. Výpek z masa s barbecue omáčkou vytvoří naprosto skvělý sos. Kromě BBQ marinády si na grilovací sezónu můžete připravit další marinády jako je řecká moschári nebo havajská huli huli. Recept na tyto omáčky najdete v článku 13 Nejlepších grilovacích marinád!

Suroviny k přípravě domácí BBQ omáčky (pro cca 500 g masa)

  • 250 g rajčatové pyré lze nahradit kečupem
  • 1-2 lžíce oleje
  • 1 cibule ideálně červená
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 4 lžíce jablečného octa lze nahradit citronovou šťávou
  • půl lžičky skořice
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • javorový sirup, cukr nebo med
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • sůl & pepř
  • chilli podle chuti

Nejlepší domácí BBQ omáčka příprava:

  1. Nejprve si oloupejte a nasekejte cibuli najemno a česnek prolisujte. Na rozpáleném oleji česnek s cibulí zpěňte a poté přidejte rajčatové pyré, citronovou šťávu, sirup (cukr), hořčici, skořici, jablečný ocet, sůl, pepř a chilli.
  2. Vlijte do BBQ omáčky sójovou omáčku tak, aby ztmavla do požadované tmavě červenohnědé barvy.
  3. Směs na mírném ohni prohřívejte zhruba 15 minut dokud nezhoustne a poté odstavte.
  4. Nyní můžete omáčku ještě dochutit octem a cukrem podle chuti a pak ji rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Jakmile omáčka vychladne můžete ji použít k marinování nebo servírování k dalším masovým pokrmům.

Tato marináda se skvěle hodí na žebra, na křídla, do burgeru nebo třeba na váš oblíbený masový steak.

Vyzkoušejte také:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/223586/virtual/www/domains/bestrecepty.cz/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Anče

      Moc dobré. Mýstorajčat sem ale dala mrkvu a při dala sardelovou paztu.Ne zapomněd mýchat?

      • Marek

        muže bejt proč ne 🙂 ja ke konci přidal i tekuty kouř 🙂

      • Roman

        Jakým jazykem to píšete? Vzdáleně to připomíná češtinu…

    • jindra7

      super recept

    • Nicola

      Vyborny recept, pridavame par lzic whisky a pouzivame na trhane maso 🙂

    • Petr

      v tom případě to ale nemá nic společného s Bbq!!!!!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..