Přidat recept Přidat recept

Avokádová pomazánka s vejci (luxusní)

Avokádová pomazánka s vejci
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    636

Avokádová pomazánka s vejci

Tato avokádová pomazánka s vejci je naprosto vynikající. Je skvělá s opečeným toustem, ale pochutnáte si i s běžným pečivem. Dbejte vždy na to, aby avokádo bylo dostatečně zralé, tedy měkké. Tvrdé avokáda jsou podtržené a nejsou vhodné k přípravě pokrmů. Pokud jste hledali zdravější a chutnější verzi vajíčkové pomazánky, tak neváhejte vyzkoušet právě naší pomazánku s avokádem a vejci.

Vyzkoušejte také Kuřecí Tikka Masala.

Suroviny

Avokádová pomazánka s vejci

Postup

Nejdříve si dejte vařit vejce do vroucí vody a mezitím si připravte do misky směs na pomazánku. Vejce by měly být připravené zhruba po 10 minutách vaření. Místo zakysané smetany lze v receptu použít i řecký popř. bílý jogurt.

Krok 1

Zralé avokádo podélně rozpulte k pecce a poté oddělte. Vyjměte pecku, vydlabejte pomocí lžíce do misky a zakápněte limetou nebo citronem aby neztmavlo. Přidejte zakysanou smetanu, lžičku dijonské hořčice, prolisovaný česnek a pár kapek limetky. Směs důkladně lžičkou rozmačkejte a promíchejte. Lze použít i mixér a na jemno směs umixovat.

Krok 2

Na jemno nakrájejte pažitku a jarní cibulku a přimíchejte je k ostatním ingrediencím do mističky. Přidejte kajenský pepř a sůl podle chuti.

Závěrem

Takto připravenou pomazánku můžete ozdobit ještě jarní cibulkou nebo pažitkou a okamžitě servírovat s pečivem nebo opečeným toustem. Poděkujte nám později.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Průměrné hodnocení:
  • 5 / 5
Celkem ohodnotilo:( 1 )
  • Janča

    omg ta je naprosto bezchybná! nejvíc luxusní avokádovka, co jsem kdy jedla 😀 zítra připravím zas, je to fakt závislost! 😀

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X