- 12 září, 2020
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Obtížnost: Snadný



- Čas přípravy15 min
- Doba vaření15 min
- Porce4
- Shlédnutí159
Avokádová pomazánka s vejci
Tato avokádová pomazánka s vejci je naprosto vynikající. Je skvělá s opečeným toustem, ale pochutnáte si i s běžným pečivem. Dbejte vždy na to, aby avokádo bylo dostatečně zralé, tedy měkké. Tvrdé avokáda jsou podtržené a nejsou vhodné k přípravě pokrmů. Pokud jste hledali zdravější a chutnější verzi vajíčkové pomazánky, tak neváhejte vyzkoušet právě naší pomazánku s avokádem a vejci.
Vyzkoušejte také Kuřecí Tikka Masala.
Suroviny
Avokádová pomazánka s vejci
Postup
Nejdříve si dejte vařit vejce do vroucí vody a mezitím si připravte do misky směs na pomazánku. Vejce by měly být připravené zhruba po 10 minutách vaření. Místo zakysané smetany lze v receptu použít i řecký popř. bílý jogurt.



Zralé avokádo podélně rozpulte k pecce a poté oddělte. Vyjměte pecku, vydlabejte pomocí lžíce do misky a zakápněte limetou nebo citronem aby neztmavlo. Přidejte zakysanou smetanu, lžičku dijonské hořčice, prolisovaný česnek a pár kapek limetky. Směs důkladně lžičkou rozmačkejte a promíchejte. Lze použít i mixér a na jemno směs umixovat.
Na jemno nakrájejte pažitku a jarní cibulku a přimíchejte je k ostatním ingrediencím do mističky. Přidejte kajenský pepř a sůl podle chuti.
Závěrem
Takto připravenou pomazánku můžete ozdobit ještě jarní cibulkou nebo pažitkou a okamžitě servírovat s pečivem nebo opečeným toustem. Poděkujte nám později.



Filip
Jmenuji se Filip a věřím, že život je příliš krátký na špatnou kávu a nudné jídlo. Nejraději mám asijskou a italskou kuchyni a mé oblíbené suroviny jsou avokádo a koriandr. Jsem spoluzakladatelem webu bestrecepty.cz, kde mají lidé svobodu ve sdílení receptů.
Mohlo by se vám líbit















Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Avokádová pomazánka s vejci (luxusní)
Suroviny
Avokádová pomazánka s vejci
Follow The Directions
Nejdříve si dejte vařit vejce do vroucí vody a mezitím si připravte do misky směs na pomazánku. Vejce by měly být připravené zhruba po 10 minutách vaření. Místo zakysané smetany lze v receptu použít i řecký popř. bílý jogurt.



Zralé avokádo podélně rozpulte k pecce a poté oddělte. Vyjměte pecku, vydlabejte pomocí lžíce do misky a zakápněte limetou nebo citronem aby neztmavlo. Přidejte zakysanou smetanu, lžičku dijonské hořčice, prolisovaný česnek a pár kapek limetky. Směs důkladně lžičkou rozmačkejte a promíchejte. Lze použít i mixér a na jemno směs umixovat.



Na jemno nakrájejte pažitku a jarní cibulku a přimíchejte je k ostatním ingrediencím do mističky. Přidejte kajenský pepř a sůl podle chuti.
Hodnocení receptu