Avokádová pomazánka s vejci (luxusní)

Avokádová pomazánka s vejci
Avokádová pomazánka s vejci
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    N/A

Avokádo je úžasná ingredience, která nemá sice výraznou chuť, ale pokud s ní umíte pracovat, vykouzlíte výborné pokrmy. Jedním příkladem je tato zdravá pomazánka s avokádem a vejci.

Avokádová pomazánka s vejci je naprosto vynikající a mohl bych ji jíst skoro pořád. Je skvělá s opečeným toustem, ale pochutnáte si i s běžným pečivem. Dbejte vždy na to, aby avokádo bylo dostatečně zralé, tedy měkké. Tvrdé avokáda jsou podtržené a nejsou vhodné k přípravě pokrmů. Pokud jste hledali zdravější a chutnější verzi vajíčkové pomazánky, tak neváhejte vyzkoušet právě naší pomazánku s avokádem a vejci.

Avokádová pomazánka s vejci suroviny:

  • 1 zralé avokádo
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1-2 natě z jarní cibulky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 4 vařená vejce
  • čerstvá šťáva z limetky
  • 2 stroužky česneku podle chuti
  • sůl podle chuti
  • špetka chilli

TIP: Místo zakysané smetany lze v receptu použít i řecký popř. bílý jogurt.

Postup přípravy vajíčkové pomazánky s avokádem

  1. Nejdříve si dejte vařit vejce do vroucí vody a mezitím si připravte do misky směs na pomazánku. Vejce by měly být připravené zhruba po 10 minutách vaření. Pokud dáte vejce do hrnce ihned a vypnete plotýnku ve chvíli, kdy voda začne vřít, tak po 5 minutách by měly být hotová.

  2. Zralé avokádo podélně rozpulte k pecce a poté oddělte. Vyjměte pecku, vydlabejte pomocí lžíce do misky a zakápněte limetou nebo citronem aby neztmavlo. Přidejte zakysanou smetanu, lžičku dijonské hořčice, prolisovaný česnek, vejce a pár kapek limetky. Směs důkladně vidličkou rozmačkejte a promíchejte. Lze použít i mixér a najemno směs umixovat.

  3. Najemno nakrájejte pažitku a jarní cibulku a přimíchejte je k ostatním ingrediencím do mističky. Přidejte kajenský pepř/chilli a sůl podle chuti.

Chutnala vám avokádová pomazánka s vejci? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Avokádová pomazánka s vejci

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Janča

      omg ta je naprosto bezchybná! nejvíc luxusní avokádovka, co jsem kdy jedla 😀 zítra připravím zas, je to fakt závislost! 😀

    • mikimik

      no a co s těmi natvrdo uvařenými vejci? nasekat to do toho, nebo taky rozmixovat nebo je k tomu přikusovat?

      • Filip

        Zdravím, chybička se vloudila 😀 ke všem uvedeným surovinám se přidá i vejce. To vše (včetně vajíček) poté rozmačkejte vidličkou.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..