Krupicová kaše (recept na 1 porci)

Krupicová kaše na 1 porci
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    1
  • Ready In
    20 min

Krupicová kaše je sladký pokrm, který je rychlý a naprosto snadný na přípravu. Připravte si tuto bleskovou snídani, když nestíháte.

Krupicová kaše se připravuje podle receptu, k jehož přípravě potřebujete jen pár základních surovin. Každý má krupicovou kaši rád jinak a máte mnoho variant na výběr. Někdo má rád krupicovou kaši s ořechy, kakaem, Grankem, medem, čokoládou, karamelizovanými jablky, skořicí nebo jen s moučkovým cukrem. K přípravě krupicové kaše můžete použít jak dětskou krupičku, tak hrubou krupici.

Suroviny na přípravu krupicové kaše (na 1 porci)

  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • špetka soli
  • podle chuti: kakao, strouhaná čokoláda, skořice, plátek másla, moučkový cukr…

Postup přípravy krupicové kaše

  1. Je ideální si krupici předem namočit, abychom dosáhli nejlepšího výsledku. Pokud tedy nespěcháte, můžete v hrnku mléka namočit 2 lžičky krupice. Pokud čas nemáte, přejděte k dalšímu kroku.
  2. Hrnek mléka v kastrůlku začněte zahřívat, přidejte 2 lžíce krupičky a špetku soli. Za stálého míchání na mírném ohni směs zahřívejte 10-15 minut do zhoustnutí.
  3. Ke konci kaši odstavte s vmíchejte 1 lžíci másla. Kaši servírujte na talíř a přidejte oblíbenou ingredienci např. Granko a moučkový cukr jako já.

Chutnala vám krupicová kaše? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Krupicová kaše (recept na 1 porci)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..