Rychlá hrníčková bublanina s ovocem

Hrníčková bublanina s ovocem
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    15
  • Zhlédnutí
    471

Rychlá hrníčková bublanina s ovocem

Rychlá hrníčková bublanina s ovocem je sladký druh pečiva. Jedná se o třenou buchtu, do které se dává drobné ovoce, jako například jahody, třešně, maliny aj. Tato pochutina se může připravit kdykoliv a z jakéhokoliv mraženého ovoce co máte doma, avšak nejlepší je v létě z čerstvého ovoce, například z Vaší zahrádky.

Suroviny na přípravu hrníčkové bublaniny:
  • Polohrubá mouka – 2 hrnky
  • Mléko – 1 hrnek
  • Olej – 1/2 hrnku
  • Cukr moučka – 3/4 hrnku
  • Vejce – 2ks
  • Prášek do pečiva – 1 balíček
  • Vanilkový cukr – 1 balíček
  • Drobné ovocedle chuti
Postup přípravy hrníčkové bublaniny:
  1. Nejprve připravíme a omyjeme vybrané ovoce. Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Místo vymazání plechu můžeme také použít pečící papír.
  2. Veškeré ingredience kromě ovoce dáme do mísy a důkladně promícháme.
  3. Hotové těsto na bublaninu vylijeme na vymazaný plech či vyložený pečícím papírem a posypeme drobným ovocem.
  4. Bublaninu dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut.
  5. Hotovou bublaninu necháme chvíli vychladnout, poté nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X