Luxusní Míša řezy na plech

Luxusní Míša řezy na plech
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    11
  • Ready In
    50 minut

Máte také rádi něco sladkého ke kávě? Doporučuji vyzkoušet tento vynikající dezert, který Vám nezabere příliš mnoho času. Já ho osobně peču velmi často.

Luxusní Míša řezy na plech je dokonalý moučník všech generací a je velmi oblíbený. Vrstva tvarohu s mascarpone a zakysanou smetanou v kombinaci s kakaovým piškotem a polevou z ledových kaštanů vytvoří tu správnou lahodnou chuť.

Suroviny – Luxusní Míša řezy na plech

Korpus:

  • Polohrubá mouka
  • Vejce
  • Olej
  • Moučkový cukr
  • Kakao holandské
  • Sůl

Krém:

  • Tvaroh tučný – 2 kelímky
  • Mascarpone – 1 kelímek
  • Zakysaná smetana – 1 kelímek
  • Moučkový cukr – 250g

Poleva:

  • Tuk 100% (Omega na polevy) – 100g
  • Ledové kaštany – 6ks

Postup přípravy – Luxusní Míša řezy na plech

Korpus:

  • Nejprve rozdělíme zvlášť do mísy bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a dáme stranou.
  • Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme polohrubou mouku, olej, kakao a opatrně vmícháme sníh z bílků, až nám vznikne vláčné těsto.
  • Kakaové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C 10 minut.
  • Upečený korpus necháme na plechu vychladnout a potřeme připraveným krémem.

Krém:

  • V míse smícháme tvaroh, mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a důkladně promícháme.
  • Hotovým krémem potřeme korpus a dáme na chvíli vychladit do ledničky. Na závěr polijeme polevou z ledových kaštanů.

Poleva:

  • Ve vodní lázni rozehřejeme 100% tuk a ledové kaštany.
  • Na závěr Míša řezy polijeme polevou a necháme v ledničce opět ztuhnout. Podáváme vychlazené.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní Míša řezy na plech - korpus

Luxusní Míša řezy na plech - krém

Luxusní Míša řezy na plech - poleva

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..