Nejlepší bavorské vdolky (jako peříčko)

Nejlepší bavorské vdolky (jako peříčko)
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    50 min

Smažený dezert, který se rozpadá na jazyku a potěší každý mlsný jazyk – to jsou bavorské vdolečky jako peříčko. 🙂

Nejlepší bavorské vdolky (jako peříčko) je smažený dezert, který nejčastěji podáváme s povidly a tvarohem. Každý připravuje vdolečky po svém a můžete se setkat s hruškovými povidly, marmeládou, zakysanou smetanou a nebo s klasickými švestkovými povidly.

Suroviny na nejlepší bavorské vdolky

  • 1 kostka droždí
  • 250 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 50 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce rumu
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • zdobení: tvaroh s cukrem, povidla a moučkový cukr

Postup přípravy bavorských vdolečků

  • Nejprve si rozdrobte droždí, přidejte trochu cukru a zalijte trochou vlažného mléka. Nechte vzejít kvásek.
  • Do zbytku hladké mouky dejte 4 žloutky, zbylé mléko, špetku soli, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a rum. Nakonec přidejte vzešlý kvásek a těsto důkladně promíchejte do hladké směsi. Těsto nechte pod utěrkou vykynout alespoň 20 minut.
  • Vykynuté těsto si rozválejte na plát tlustý cca 1,5 cm a vykrajujte z něj kruhovou formičkou vdolečky. Vykrájené vdolky pokládejte na pomoučněný povrch a nechte je opět nakynout. Doprostřed vdolků udělejte jamky.
  • Nyní si rozpalte dostatečně velkou vrstvu oleje a vdolky v ní smažte dozlatova. Smažte nejprve ze strany, kde je důlek a poté je otočte. Usmažené vdolky odkládejte na papírovou utěrku, abyste je zbavili přebytečného oleje.
  • Vdolky zdobte podle chuti. Buďto smíchejte tvaroh s cukrem, který pokladete na vdolek a navrch přidáte povidla nebo je můžete potřít marmeládou a posypat strouhaným tvarohem. Nakonec je také můžete posypat moučkovým cukrem.

Chutnaly vám nejlepší bavorské vdolky (jako peříčko)? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší bavorské vdolečky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..