Nejlepší jednoduchý boršč Pohlreich

Nejlepší jednoduchý boršč Pohlreich
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    1 hodina, 30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    537

Nejlepší jednoduchý boršč Pohlreich

Nejlepší jednoduchý boršč Pohlreich pochází z Ukrajiny, ale rozšířil se po celém světě. Zkuste tento recept na pravý ruský boršč. U nás si ho oblíbili snad všichni. Je to výborná polévka, která Vás zahřeje hlavně v zimních dnech. Na tuto verzi klasického boršče budeme potřebovat: Hovězí maso, červenou řepu, zelí, brambory, mrkev a jiné. Každý používá do této polévky jiné ingredience dle svých zvyklostí, ale zaručeně nesmí chybět červená řepa, která dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť.

Suroviny na přípravu nejlepšího boršče:
  • Hovězí maso – 500g s kostí
  • Červená řepa – 300g
  • Bílé zelí – 200g
  • Rajčata – 2ks oloupaná (lze použít i rajský protlak, 2 lžíce)
  • Mrkev – 100g
  • Brambory – 200g
  • Cibule – 100g
  • Česnek – 2 stroužky
  • Bobkový list – 2ks
  • Pepř celý – 5 kuliček
  • Sůl – na dochucení
  • Máslo – 30g
  • Vinný ocet – na dochucení
  • Cukr – na dochucení
  • Petrželová nať, kopr – na ozdobu
  • Zakysaná smetana – 200g
Postup přípravy nejlepšího boršče:
  1. Hovězí maso s kostí omyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme na mírném plameni, dokud nebude maso měkké.
  2. Zatímco se vaří maso, pokračujeme v přípravě zeleniny do polévky. Oloupeme řepu a nakrájíme na nudličky. Řepu si dáme vařit v menším hrnci s částí vývaru z vařeného masa a vaříme dokud nebude měkká.
  3. Jakmile je maso hotové, vyndáme jej a odložíme stranou. Vývar scedíme.
  4. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a v dalším hrnci orestujeme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na nudličky a orestujeme společně s cibulí. Základ zalijeme vývarem z masa.
  5. Do polévky přidáme nastrouhané zelí na nudličky, uvařenou červenou řepu, brambory na kostičky, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povaříme asi 30 minut.
  6. Maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do polévky, přidáme prolisovaný česnek a vše společně ještě krátce povaříme.
  7. Hotovou polévku dochutíme octem a cukrem. Podáváme se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí či koprem.

 

Vyzkoušejte také: 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X