Nadýchaná bublanina s borůvkami

Nadýchaná bublanina s borůvkami
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    66

Borůvky je úžasné lesní ovoce, které uzrává v období mezi červencem a srpnem. Pokud jste si nasbírali dostatek borůvek, připravte si tuto vláčnou litou buchtu s borůvkami.

Nadýchaná bublanina s borůvkami je jednoduchý recept na dezert z čerstvých borůvek. Bublaninu má rád jak manžel, tak mé děti a skoro každý rok ji připravuji podle tohoto receptu. Manžel má rád i bez borůvek, takže připravuji půl na půl s borůvkami. Recept je hrníčkový, tedy jako hlavní měřítko pro suroviny používám hrníčky. 🙂

Suroviny na borůvkovou bublaninu

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 3/4 hrnku oleje
  • borůvky podle chuti
  • na vymazání plechu: máslo, polohrubá nebo hrubá mouka

Postup přípravy lité bublaniny s borůvkami

  1. Nejprve oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem.
  2. K ušlehaným žloutkům přidejte hladkou mouku, mléko, prášek do pečiva, olej a vše promíchejte.
  3. Z bílků si vyšlehejte sníh, který opatrně vmíchejte do těsta.
  4. Plech si vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do plechu vylijte směs a navrch přidejte borůvky.
  5. Bublaninu pečte 180°C 30-35 minut dozlatova. Po upečení nechte bublaninu vychladnout, nakrájejte ji na středně velké kousky.
  6. Někdo bublaninu ještě posype moučkovým cukrem.

Chutnala vám nadýchaná bublanina s borůvkami? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nadýchaná bublanina s borůvkami

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..