Hrnková bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    387

Bublanina je sladká pochoutka, která osloví snad každého, kdo má rád ovoce. Na bublaninu můžete použít například jahody, veškeré druhy rybízu, justu, třešně a jiné.

Hrnková bublanina s rybízem paří mezi klasiku, kterou pečeme nejen v létě, ale také během celého roku. Avšak během léta můžeme ze zahrádky použít různé druhy ovoce. Nyní jsme pro Vás připravili bublaninu s rybízem. Sladké těsto a nakyslý rybíz tvoří dokonalou dvojici.

Suroviny – hrnková bublanina s rybízem

  • Hladká mouka
  • Polohrubá mouka
  • Cukr krupice
  • Vejce – žloutky a bílky zvlášť, pokojové teploty
  • Vanilkový cukr
  • Mléko
  • Olej
  • Kypřící prášek do pečiva
  • Sůl
  • Máslo a polohrubá mouka – na vymazání a vysypání formy
  • Rybíz – čerstvý

Postup přípravy – hrnková bublanina s rybízem

  • Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme si plech nebo zapékací formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  • Bílky oddělíme od žloutků a žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  • Vmícháme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Dále přidáme mléko a olej.
  • Nakonec vyšleháme bílky do pevného sněhu a vmícháme je do žloutkové části těsta.
  • Posypeme rybízem a pečeme cca 45 minut.
  • Poté bublaninu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

TIP: Aby byla bublanina vysoká, použijeme na pečení formu o průměru 22 cm.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Hrnková bublanina s rybízem

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..