Hrníčkové palačinky (základní těsto)

Hrníčkové palačinky (základní těsto)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    15 min

Ke kávě nebo čaji je vždy dobré něco sladkého zakousnout. Co třeba klasické palačinky? Budete potřebovat jen pár základních ingrediencí a mnoho času vám příprava nezabere.

Hrníčkové palačinky je jednoduchý hrnkový recept, tedy nepotřebujete kuchyňskou váhu, ale poměr surovin odměříte pomocí hrnku. Je to základní recept na těsto na palačinky, podle kterého palačinky připravuje spoustu lidí. Palačinky poté můžete potírat Nutellou, džemem nebo je jen ozdobit šlehačkou a posypat čokoládovými kousky.

Suroviny na hrníčkové palačinky

  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • máslo nebo olej

Postup přípravy hrníčkových palačinek

  1. Vejce ve větší míse rozšlehejte v mléku společně se solí a vanilkovým cukrem a poté postupně přidávejte prosátou mouku. Doporučuji použít metličku pro dokonalé spojení ingrediencí.
  2. V pánvičce s tlustým dnem si rozpusťte půl lžičky másla a nalijte dostatek těsta do pánve. Pánví pohybujte kolem dokola, aby se těsto rozlilo do stran. Palačinku opékejte na středním ohni tak, aby vrchní vrstva zaschla, poté obraťte a dopečte dozlatova.
  3. Pokud se vám první palačinka nepovedla, nezoufejte, je to normální a bývá jejím osudem připravit pánev na další nyní už dokonalé palačinky.
  4. Hotové palačinky na sebe pokládejte a můžete je umístit do vyhřáté trouby na 60°C. Poté už je podávejte, jak je máte rádi.

Chutnaly vám hrníčkové palačinky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Hrníčkové palačinky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..