Nejlepší meruňkové kynuté knedlíky

Nejlepší meruňkové kynuté knedlíky
  • Čas přípravy
    2 hodiny, 30 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    12
  • Ready In
    2 hodiny, 35 minut

Ovocné knedlíky jsou tradiční sladký pokrm české, moravské, rakouské i polské kuchyně. Většinou mají tvar koule z kynutého či tvarohového těsta, naplněné různým druhem ovoce či marmeládou. My si připravili nejlepší meruňkové kynuté knedlíky.

Nejlepší meruňkové kynuté knedlíky jsou oblíbenou pochoutkou téměř v každé rodině, připravované především v létě, kdy je dostatek sezónního ovoce. Kdo má rád plněné knedlíky s ovocem, má mnoho možností, jak si je zrovna připraví. Naše nejoblíbenější jsou kynuté knedlíky s jahodami, borůvkami a meruňkami.

Suroviny – Nejlepší meruňkové kynuté knedlíky

  • Polohrubá mouka
  • Droždí
  • Vlažná voda
  • Sůl
  • Vanilkový cukr
  • Meruňky

Suroviny – ostatní

  • Cukr moučka na posypání knedlíků
  • Zakysaná smetana nebo šlehačka
  • Olešnický tvaroh, nastrouhaný
  • Rozpuštěné máslo
  • Polohrubá mouka na podsypání knedlíků
  • Skořice, perník

Postup přípravy – Nejlepší meruňkové kynuté knedlíky

  • Připravíme si větší mísu, přisypeme polohrubou mouku se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek. Do důlku nasypeme vanilkový cukr a na něj rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou vlažné vody.
  • Cukr s droždím mírně promícháme. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek.
  • Poté přilijeme zbylou vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu nakynout na teplém místě.
  • Nakynulé těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme vypeckovanými meruňkami a vytvoříme koule.
  • Knedlíky dáváme spojem těsta na pomoučněný stůl polohrubou moukou a necháme je ještě 10 minut kynout.
  • Připravené knedlíky dáme vařit na 5 minut do vroucí vody a během vaření opatrně promícháme.
  • Uvařené knedlíky vyndáme z vody do větší mísy a propícháme je vidličkou, aby vyšla pára, jinak by se knedlíky srazily.
  • Knedlíky posypeme moučkovým cukrem nebo pokapeme rozpuštěným máslem, aby se k sobě nelepily.
  • Podáváme pocukrované se smetanou a nastrouhaným tvarohem.

TIP:

  • Zkuste cukr ochutit skořicí nebo použít na posypání strouhaný perník.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Meruňkové kynuté knedlíky

Ostatní

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..