Bramborový knedlík s vejcem

Bramborový knedlík s vejcem
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    1
  • Ready In
    15 min

Pokud vám zbyly bramborové knedlíky, můžete je zužitkovat a skvěle si na nich pochutnat. Postačí vám jen pár základních ingrediencí a kouzlo je na světě.

Bramborový knedlík s vejcem je rychlovka podobná kynutému knedlíku s vejci. Zkrátka si pokrájíte nahrubo knedlíky a společně s cibulí je orestujete na másle a zalijete vajíčky. Pokud chcete jídlo ozvláštnit, můžete přidat uzeninu např. slaninu. Vychutnejte si je s nakládanými okurkami a čerstvou zeleninou.

Suroviny na bramborový knedlík s vejcem

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g zbylých knedlíků
  • 2 rozšlehaná vejce
  • sůl, černý pepř

TIP: Doporučuji zakomponovat do jídla čerstvé bylinky, které přidejte nakonec.

Postup přípravy bramborových knedlíků s vajíčkem

  1. Cibulku si nakrájejte najemno nebo na půlkolečka, bramborové knedlíky pokrájejte na středně velké kusy (zhruba na čtvrtinu) a vejce si rozšlehejte v mističce. Vejce ještě osolte a opepřete.
  2. V pánvi si rozpusťte máslo, přidejte olej ať se máslo nepálí a začněte restovat cibulku. Jakmile je cibulka opečená do zlaté barvy, přidejte knedlíky a česnek a chvilku společně restujte.
  3. Nakonec základ zalijte rozšlehanými vejci a za stálého míchání nechte vejce ztuhnout. Udělejte je tak, aby byla krémová, není potřeba je vysušit.
  4. Nakonec můžete přidat čerstvou pažitku, petrželku nebo nať z jarní cibulky.

Chutnal vám bramborový knedlík s vejcem? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Bramborový knedlík s vejcem

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..