
-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce10
-
Celkový čas1 hodina
Máte rádi chuť a krásně příjemnou vůni při pečení bábovky? Já nejčastěji peču klasickou mramorovou, ale určitě doporučuji vyzkoušet recept na nejlepší bábovku s ořechy.
Luxusní ořechová bábovka je vláčná, jemná a nadýchaná buchta, do které přidáváme vlašské ořechy. Bábovka je rychlá a snadná na přípravu, takže ji zvládne každý.
Suroviny – Luxusní ořechová bábovka
- Povolené máslo – 120 g
- Krupicový cukr – 180 g
- Polohrubá mouka – 200 g
- Vlašské ořechy – 100 g
- Mléko – 150 ml
- Vejce – 4 ks
- Prášek do pečiva – 1 balíček
- Vanilkový cukr – 1 balíček
- Moučkový cukr – na posyp
Postup přípravy – Bábovka s ořechy
Připravíme si 2 mísy a oddělíme žloutky od bílků.
Do mísy se žloutky přidáme povolené máslo, krupicový i vanilkový cukr a společně vyšleháme do pěny.
Poté přidáme polovinu mléka a polovinu mouky s práškem do pečiva a stále šleháme.
Až bude směs promíchaná, přidáme zbylé mléko a mouku, rozdrcené ořechy a opět pořádně promícháme.
Mezitím vyšleháme sníh z bílků a vmícháme do připraveného těsta.
Těsto nalijeme do silikonové formy na bábovku a dáme péct do předehřáté trouby při 180°C cca 40 minut.
Bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakonec ji posypeme moučkovým cukrem.
TIP:
- Správně upečenou bábovku poznáme tak, že když do ní zapíchneme špejli, zůstane čistá a nelepí.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Luxusní ořechová bábovka
Mohlo by se vám líbit
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hodnocení receptu