Luxusní ořechová bábovka

  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    10
  • Celkový čas
    1 hodina

Máte rádi chuť a krásně příjemnou vůni při pečení bábovky? Já nejčastěji peču klasickou mramorovou, ale určitě doporučuji vyzkoušet recept na nejlepší bábovku s ořechy.

Luxusní ořechová bábovka je vláčná, jemná a nadýchaná buchta, do které přidáváme vlašské ořechy. Bábovka je rychlá a snadná na přípravu, takže ji zvládne každý.

Suroviny – Luxusní ořechová bábovka

  • Povolené máslo – 120 g
  • Krupicový cukr – 180 g
  • Polohrubá mouka – 200 g
  • Vlašské ořechy – 100 g
  • Mléko – 150 ml
  • Vejce – 4 ks
  • Prášek do pečiva – 1 balíček
  • Vanilkový cukr – 1 balíček
  • Moučkový cukr – na posyp

Postup přípravy – Bábovka s ořechy

  • Připravíme si 2 mísy a oddělíme žloutky od bílků.
  • Do mísy se žloutky přidáme povolené máslo, krupicový i vanilkový cukr a společně vyšleháme do pěny.
  • Poté přidáme polovinu mléka a polovinu mouky s práškem do pečiva a stále šleháme.
  • Až bude směs promíchaná, přidáme zbylé mléko a mouku, rozdrcené ořechy a opět pořádně promícháme.
  • Mezitím vyšleháme sníh z bílků a vmícháme do připraveného těsta.
  • Těsto nalijeme do silikonové formy na bábovku a dáme péct do předehřáté trouby při 180°C cca 40 minut.
  • Bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakonec ji posypeme moučkovým cukrem.

TIP:

  • Správně upečenou bábovku poznáme tak, že když do ní zapíchneme špejli, zůstane čistá a nelepí.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní ořechová bábovka

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Janina

      Skvělý recept

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..