-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce10
-
Celkový čas1 hodina
Máte rádi chuť a krásně příjemnou vůni při pečení bábovky? Já nejčastěji peču klasickou mramorovou, ale určitě doporučuji vyzkoušet recept na nejlepší bábovku s ořechy.
Luxusní ořechová bábovka je vláčná, jemná a nadýchaná buchta, do které přidáváme vlašské ořechy. Bábovka je rychlá a snadná na přípravu, takže ji zvládne každý.
Suroviny – Luxusní ořechová bábovka
- Povolené máslo – 120 g
- Krupicový cukr – 180 g
- Polohrubá mouka – 200 g
- Vlašské ořechy – 100 g
- Mléko – 150 ml
- Vejce – 4 ks
- Prášek do pečiva – 1 balíček
- Vanilkový cukr – 1 balíček
- Moučkový cukr – na posyp
Postup přípravy – Bábovka s ořechy
- Připravíme si 2 mísy a oddělíme žloutky od bílků.
- Do mísy se žloutky přidáme povolené máslo, krupicový i vanilkový cukr a společně vyšleháme do pěny.
- Poté přidáme polovinu mléka a polovinu mouky s práškem do pečiva a stále šleháme.
- Až bude směs promíchaná, přidáme zbylé mléko a mouku, rozdrcené ořechy a opět pořádně promícháme.
- Mezitím vyšleháme sníh z bílků a vmícháme do připraveného těsta.
- Těsto nalijeme do silikonové formy na bábovku a dáme péct do předehřáté trouby při 180°C cca 40 minut.
- Bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakonec ji posypeme moučkovým cukrem.
TIP:
- Správně upečenou bábovku poznáme tak, že když do ní zapíchneme špejli, zůstane čistá a nelepí.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Luxusní ořechová bábovka
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu