Cuketová buchta (zdravý cuketový moučník)

Cuketová buchta (zdravý cuketový moučník)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    86

Cuketová buchta (výborný cuketový moučník)

Cuketová buchta (výborný cuketový moučník) je úžasná a recept je upraven, aby buchta byla o něco zdravější. Kurkuma je v receptu obsažena kvůli antioxidantům a na zvýšení imunity. Bílý cukr jsem nahradila alternativou, která snížila počet cukrů na polovinu.

Cuketová buchta suroviny:

  • 500 g nastrouhané vymačkané cukety
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g datlového sirupu
  • 50 g medu
  • 4 vejce
  • 300 ml oleje (olivový, řepkový, kokosový)
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g prášku do pečiva
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky skořice

TIP: Pokud vám alternativy cukru nevyhovují, přidejte 200 g cukr moučky.

Postup přípravy zdravé cuketové buchty

  1. Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem, sirupem a medem. Poté přidejte olej a opět vyšlehejte.
  2. Postupně přidávejte ostatní ingredience včetně nastrouhané a vody zbavené cukety. Vše důkladně promíchejte a vylijte na plech vymazaný tukem.
  3. Buchtu pečte zhruba 30 minut na 160 stupňů. Dost záleží, jak vaše trouba peče.

TIP: Buchtu potřete rozehřátou čokoládou nebo posypte kokosem.

Poleva na cuketovou buchtu

Poleva na cuketovou buchtu je velice jednoduchá, budete potřebovat čokoládu na vaření a kelímek zakysané smetany. Rozpusťte si čokoládu na vaření v hrnci s dvojitým dnem nebo ve vodní lázni a než čokoláda vychladne, tak vmíchejte zakysanou smetanu. Touto polevou polijte buchtu a můžete ještě posypat kokosem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X