- Cuisine: Novozélandská
- Difficulty: Medium
- 2 787 zhlédnutí
-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce8
-
Celkový čas1 hodina, 30 minut
Tato výborná sladká pochoutka vznikla na Novém Zélandu, kde byste ji určitě neměli zapomenout ochutnat. My si ji dnes připravili doma a pokud umíte upéct pusinky, tak zaručeně zvládnete i mini Pavlovu. Pavlova je jeden z nejlepších a nejjednodušších začátků.
Mini Pavlova s čerstvým ovocem je lehký, lahodný, křupavý a zároveň křehký dortík s geniálně měkkým vnitřkem uvnitř. Její sladkost je zmírněna šťavnatým, trpkým ovocem, ideálně mangem či citronem, ale vnitřek mini Pavlova s čerstvým ovocem je lahodný a jemný.
Suroviny na mini Pavlova
Bílé korpusy:
- Bílky – pokojová teplota, z vajec velikosti L
- Cukr krystal / krupice – stabilizuje bílky
- Sůl – přidává se kvůli chuti, ale dodává pusinkám stabilitu
- Vanilkový extrakt – dodá mírně bělavý nádech
- Bílý vinný ocet / citronová šťáva
Krém:
- Smetana ke šlehání 31% – zabraňuje, aby se Pavlova po upečení rozmočila
- Mangová pasta – na ochucení dortíku
- Cukr moučka
- Vanilkový extrakt
Ozdoba:
- Čerstvé ovoce dle chuti
Postup na mini Pavlova
Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 105°C a připravíme plechy, které vyložíme pečícím papírem a dáme stranou.
V připravené míse smícháme bílky, ocet nebo citronovou šťávu, sůl a mixérem mícháme při nízkých otáčkách, dokud směs nezačne pěnit. Postupně zvyšujeme rychlost na vysokou.
Přidáváme cukr po 1 lžíci a po každém přidání pokračujeme v míchání na vysoké otáčky, dokud se cukr nerozpustí (asi 15 sekund po každém přidání).
Pokračujeme ve šlehání při vysokých otáčkách, dokud pusinky nedosáhnou tuhých špiček. Pusinky budou husté, bílé, lesklé, téměř nadýchané konzistence. Přidáme vanilkový extrakt a mícháme na nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
Nabereme (asi ⅓ hrnku) těsto do 8 kopečků na připravený plech a lžící uhladíme do 8 hnízd, vzdálených od sebe několik centimetrů.
Ihned vložíme do trouby, pečeme na 105°C a sušíme cca 1 hodinu. Po uplynutí této doby troubu vypneme a jen malinko pootevřeme dvířka (vložíme mezi dvířka vařečku) a takto necháme korpusy dojít, dokud v troubě úplně nevychladnou. Jakmile korpusy vychladnou, půjdou dobře odlepit od pečícího papíru.
Připravíme šlehačku tak, že ve velké míse smícháme hustou smetanu ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový extrakt a elektrickým mixérem šleháme, dokud není smetana hustá a nevytvoří se tuhé špičky. Asi tak 1/4 dáme stranou a opatrně vmícháme mangovou pastu. Množství přizpůsobíme dle chuti (na jednu mini pavlovu pro mne osobně stačí necelá čajová lžička. Do „hnízda“ pavlovy rovnoměrně naneseme mangovou šlehačku. Navrch dáme šlehačku a poté dozdobíme čerstvým ovocem.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Bílé korpusy
Krém
Ozdoba
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Leave a Review