Kedlubnový salát se zakysanou smetanou

Kedlubnový salát se zakysanou smetanou
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    0 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    83

Kedlubna je bohatá na některé vitamíny skupiny B a kyselinu listovou, dále vitamín C, A a minerální látky jako vápník, hořčík, draslík a železo. Kedlubna je velmi oblíbená díky své jemné chuti a můžete ji i tepelně upravovat. Můžeme ji použít do polévek, dušených pokrmů, omáček, ke gratinování a jiné. Dnes jsme ji ponechali v syrovém stavu a připravili z ní salát.

Kedlubnový salát se zakysanou smetanou je výborně svěží a hodí se hlavně během letních dnů, kdy Vás příjemně osvěží. Do tohoto salátu přijde pouze pár ingrediencí a zvládnete ho během pár minut.

Suroviny – Kedlubnový salát se zakysanou smetanou

  • Kedlubna
  • Zakysaná smetana
  • Šunka nad 90% masa
  • Majonéza
  • Jarní cibulka
  • Pórek
  • Sůl a pepř

Postup přípravy – Kedlubnový salát se zakysanou smetanou

  • Nejprve oloupeme kedlubny a nastrouháme nahrubo do větší mísy. Přidáme pórek nakrájený na kolečka, která překrojíme napůl. Dále přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a přidáme také ke kedlubně.
  • Poté přidáme šunku nakrájenou na nudličky, zakysanou smetanu, majonézu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promícháme.
  • Takto připravený kedlubnový salát dáme vychladit do ledničky.
  • Můžeme ozdobit jarní cibulkou a podáváme.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Kedlubnový salát se zakysanou smetanou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..