Grilovaný sýr halloumi

Grilovaný sýr halloumi
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    217

Letních receptů na grilování není nikdy dost, a proto jsme si pro vás připravili pochoutku – grilovaný sýr halloumi marinovaný v naší marinádě.

Grilovaný sýr halloumi je vynikající náhražka grilovaného masa nebo jako zpestření grilovačky, kdy grilujete dokola stále to stejné maso. Sýr halloumi je polotvrdý sýr pocházející z Kypru, hojně se s jeho konzumací setkáte i v Řecku. Tento středomořský sýr je méně tučný, tedy tolik neteče a je vhodný pro přípravu na grilu. Vegetariáni tímto sýrem nahrazují maso a hodí se i do špízů.

Suroviny na grilovaný sýr halloumi:

  • 200 g sýru halloumi
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý rozmarýn nebo tymián
  • barevný nebo zelený pepř
  • 2 bobkové listy
  • chilli podle chuti

Postup přípravy sýru halloumi na grilu:

  1. Sýr si podélně rozkrojte pokud je vysoký, postačí vám zhruba 1-1,5 cm vysoký kus.
  2. V misce smíchejte 3 prolisované stroužky česneku s nasekanými bylinkami a ostatními surovinami. Sůl není potřeba, protože sýr je sám o sobě slaný.
  3. Sýr potřete marinádou a pod něj umístěte bobkový list, pokud máte sýry dva, tak dejte ještě jeden bobkový list mezi 2 sýry. Misku přikryjte potravinářskou fólií a marinujte přes noc v lednici.
  4. Sýr grilujte klidně na roštu na středním plameni, neměl by vám díky pevnější konzistenci protéct do ohně. Grilujte z každé strany pár minut, dokud se mřížka z roštu neotiskne na sýr.
  5. Teplý sýr ihned podávejte s pečivem nebo vaší oblíbenou přílohou. Já k sýru podávám ještě cibulovou marmeládu (chutney) a grilovanou cuketu.

Chutnal vám grilovaný sýr halloumi? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Grilovaný sýr halloumi

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..