Nejlepší české buchty (babiččiny)

Nejlepší české buchty (babiččiny)
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    20
  • Ready In
    50 minut

Nejlepší české buchty (babiččiny)

Nejlepší české buchty je kynutá nadýchaná pochoutka, kterou určitě každý znáte od své babičky. Nejen že skvěle chutná, ale také krásně provoní Váš dům. Náplň může být tvarohová, maková i povidlová. My vám nabízíme recept na makovou i tvarohovou.

Suroviny na těsto na nejlepší české buchty

  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 120 g másla
  • 250 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • tuk/olej na vymazání pekáče

Suroviny na makovou náplň do buchet

  • 250 ml mléka
  • 100 g mletého máku
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžíce hnědého rumu

Suroviny na tvarohovou náplň do buchet

  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • moučkový cukr dle chuti
  • citronová kůra dle chuti

Vyzkoušejte také:

    Postup

    Začneme tím, ze si připravíme pekáč, ve kterém budeme buchty péct a celý pekáč vymažeme tukem. Necháme si pomalu rozpouštět máslo a začneme si připravovat těsto na buchty.

    Krok1

    Vezmeme si velkou mísu a do ní přisypeme mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek.

    Krok2

    Potom do mouky přidáme vanilkový cukr, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

    Krok3

    Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 5 kousků. Každý kousek těsta rozmáčkneme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchty.

    Krok4

    Dáváme vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu ještě potřeme ze shora i ze stran rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

    Krok5

    Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220° asi 30 minut. Před dopečením opět potřeme buchty ze shora rozpuštěným máslem.

    Závěrem

    Hotové buchty necháme vystydnout, vyklopíme a nebo ponecháme v pekáči a pocukrujeme moučkovým cukrem.

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 1 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Denisa

      Jak muže někoho napadnout 220C na 30min? Dyt to je černé jak bota

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..