Přidat recept Přidat recept

Hovězí vývar s nudlemi (pomalu tažený)

Hovězí vývar s nudlemi
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    4 hodiny
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    67

Hovězí vývar s nudlemi (pomalu tažený)

Hovězí vývar s nudlemi (pomalu tažený) se sice déle vaří, ale příprava je jednoduchá a rychlá. Já vařím vývary pouze v obyčejném hrnci přes 4 hodiny, ale ta silná chuť stojí opravdu za to. Naučila jsem se vývar podle mé babičky a jelikož mi vždycky vadily velké kusy vařené zeleniny, tak jsem začala zeleninu strouhat a tím je vývar i jemnější a pro mě přijatelnější. Vybrala jsem si hovězí vývar s  rýžovými nudlemi, který běžně připravuji doma své rodině. Jak se říká, sto lidí, sto chutí a jelikož každý má rád něco jiného, tak si ho můžete připravit například s játrovými knedlíčky či domácími nudlemi.

Suroviny na přípravu hovězího vývaru:
  • Hovězí vývar – 3l
  • Hovězí maso – 700g vcelku
  • Rýžové nudle – 200g
  • Kořenová zelenina –  množství dle chuti, já použila – mrkev 3ks, petržel 1ks
  • Cibule – 1ks
  • Sůl a pepř – na dochucení
  • Bobkový list a nové koření – pár lístků a kuliček
  • Petrželka – pár snítek
Postup přípravy hovězího vývaru:
  1. Nejprve si připravíme větší hrnec, ve kterém budeme vývar vařit. Já používám klasický hrnec, ale můžete použít i takzvaný pomalý hrnec.
  2. Do hrnce vložím hovězí maso, vodu, cibuli vcelku i se slupkou (pouze omytou), bobkový list a pár kuliček nového koření. Přiklopím pokličkou a nechám vařit přibližně 4 hodiny do úplného změknutí hovězího masa na nižší stupeň, já vařím na stupeň 2-3.
  3. Když máme maso měkké, vyndáme ho stranou z vývaru a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme, vyhodíme použitou cibuli, bobkový list a nové koření, to dále již nevyužijeme.
  4. Poté do vývaru přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu či nakrájenou na kostky, jak má kdo rád a necháme povařit do změknutí.
  5. Mezitím si v jiném menším hrnci uvaříme rýžové nudle, stačí jim 2 minuty a necháme zatím stranou.
  6. Po změknutí zeleniny do hrnce vrátíme zpět nakrájené hovězí maso na kousky, ochutíme solí, pepřem a ještě chvilku povaříme.
  7. Poté do vývaru přidáme pár snítek petrželky a uvařené rýžové nudle a můžeme ihned podávat.

TIP: Pokud chcete mít vývar čirý, tak při scezování použijeme nějaké plátýnko či utěrku a vývar pak zůstane krásně čirý.

 

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X