- Obtížnost: Snadný
- 1 689 zhlédnutí
-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce8
-
Celkový čas40 minut
Nízkosacharidový čokoládový dort
Nízkosacharidový čokoládový dort je skvělý a chutný stejně jako klasický čokoládový dort, jen je omezený na příjem sacharidů. Tento nízkosacharidový čokoládový dort můžeme připravit jen tak na rodinnou sešlost nebo někoho překvapit při narozeninové oslavě.
Suroviny k přípravě nízkosacharidového čokoládového dortu
- 150 g hořké čokolády (rozdělené na 40, 50 a 60 g)
- 400 ml tučné smetany ke šlehání
- 400 g krémový sýr (Goldessa, Philadelphia…)
- 150 g pekanových ořechů
- 10 g želatiny bez příchuti
- 60 g medu (lze nahradit Xylitholem nebo Erythritolem)
- vanilkový extrakt
Nízkosacharidový čokoládový dort postup přípravy:
-
Ořechy rozdrtíme v mixéru najemno. V malé pánvičce na nízkou teplotu rozehřejeme čokoládu – první část uvedenou v gramáži, tedy 50g a smícháme s ořechovou drtí. Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Pečící papír zmuchláme, namočíme do vody a necháme vytéct přebytečnou vodu – bude se nám s ním pak lépe pracovat.
-
Dortovou formu tedy vyložíme připraveným pečícím papírem, nalijeme na dno formy připravenou hmotu z čokolády a ořechové drti a základ dortu dáme vychladit do lednice.
-
V hrnci si mezitím zahřejeme smetanu, přidáme do ní vanilkový extrakt a necháme rozpustit sladidlo, které jsme vybrali. Do horké smetany přidáme i želatinu a necháme ji rozpustit. Horkou smetanu odstavíme a vmícháme do ní smetanový sýr.
-
Menší polovinu takto připravené směsi ze smetany a sýru nalijeme do dortové formy na vychlazený korpus. Z toho co zbyde, odebereme tak 2/3 a do nich opatrně vmícháme méně než polovinu rozehřáté čokolády – druhou část uvedené gramáže, ze 40g. Vznikne světle hnědý krém a takto připravenou směs nalijeme na střed bílého krému. Nic nemícháme ani neroztíráme.
-
Do hrnce, kde zbyla největší část rozpuštěné čokolády, nalijeme zbytek krémové směsi a dobře promícháme. Vznikne nejtmavší krém, který nalijeme doprostřed světle hnědého, opět nemícháme.
-
Připravený dort vložíme do lednice nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Dort je pak krásně vláčný. Před podáváním dort vyndáme z dortové formy. Můžeme na dort nastrouhat pár gramů vysokoprocentní čokolády či ozdobit ovocem.
Vyzkoušejte také:
Postup
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept