Přidat recept Přidat recept

Nízkosacharidový čokoládový dort

  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    142

Nízkosacharidový dort je skvělý a chutný stejně jako klasický čokoládový dort, jen je omezený na příjem sacharidů. Tento nízkosacharidový čokoládový dort můžeme připravit jen tak na rodinnou sešlost nebo někoho překvapit při narozeninové oslavě.

Suroviny

Postup

Ořechy rozdrtíme v mixéru najemno. V malé pánvičce na nízkou teplotu rozehřejeme čokoládu - první část uvedenou v gramáži, tedy 50g a smícháme s ořechovou drtí. Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Pečící papír zmuchláme, namočíme do vody a necháme vytéct přebytečnou vodu - bude se nám s ním pak lépe pracovat.

Krok 1

Dortovou formu tedy vyložíme připraveným pečícím papírem, nalijeme na dno formy připravenou hmotu z čokolády a ořechové drti a základ dortu dáme vychladit do lednice.

Krok 2

V hrnci si mezitím zahřejeme smetanu, přidáme do ní vanilkový extrakt a necháme rozpustit sladidlo, které jsme vybrali. Do horké smetany přidáme i želatinu a necháme ji rozpustit. Horkou smetanu odstavíme a vmícháme do ní smetanový sýr.

Krok 3

Menší polovinu takto připravené směsi ze smetany a sýru nalijeme do dortové formy na vychlazený korpus. Z toho co zbyde, odebereme tak 2/3 a do nich opatrně vmícháme méně než polovinu rozehřáté čokolády - druhou část uvedené gramáže, ze 40g. Vznikne světle hnědý krém a takto připravenou směs nalijeme na střed bílého krému. Nic nemícháme ani neroztíráme.

Krok 4

Do hrnce, kde zbyla největší část rozpuštěné čokolády, nalijeme zbytek krémové směsi a dobře promícháme. Vznikne nejtmavší krém, který nalijeme doprostřed světle hnědého, opět nemícháme.

Závěrem

Připravený dort vložíme do lednice nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Dort je pak krásně vláčný. Před podáváním dort vyndáme z dortové formy. Můžeme na dort nastrouhat pár gramů vysokoprocentní čokolády či ozdobit ovocem.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X