Nízkosacharidový čokoládový dort

Nízkosacharidový čokoládový dort
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    211

Nízkosacharidový čokoládový dort

Nízkosacharidový čokoládový dort je skvělý a chutný stejně jako klasický čokoládový dort, jen je omezený na příjem sacharidů. Tento nízkosacharidový čokoládový dort můžeme připravit jen tak na rodinnou sešlost nebo někoho překvapit při narozeninové oslavě.

Suroviny k přípravě nízkosacharidového čokoládového dortu

  • 150 g hořké čokolády (rozdělené na 40, 50 a 60 g)
  • 400 ml tučné smetany ke šlehání
  • 400 g krémový sýr (Goldessa, Philadelphia…)
  • 150 g pekanových ořechů
  • 10 g želatiny bez příchuti
  • 60 g medu (lze nahradit Xylitholem nebo Erythritolem)
  • vanilkový extrakt

Nízkosacharidový čokoládový dort postup přípravy:

  1. Ořechy rozdrtíme v mixéru najemno. V malé pánvičce na nízkou teplotu rozehřejeme čokoládu – první část uvedenou v gramáži, tedy 50g a smícháme s ořechovou drtí. Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Pečící papír zmuchláme, namočíme do vody a necháme vytéct přebytečnou vodu – bude se nám s ním pak lépe pracovat.

  2. Dortovou formu tedy vyložíme připraveným pečícím papírem, nalijeme na dno formy připravenou hmotu z čokolády a ořechové drti a základ dortu dáme vychladit do lednice.

  3. V hrnci si mezitím zahřejeme smetanu, přidáme do ní vanilkový extrakt a necháme rozpustit sladidlo, které jsme vybrali. Do horké smetany přidáme i želatinu a necháme ji rozpustit. Horkou smetanu odstavíme a vmícháme do ní smetanový sýr.

  4. Menší polovinu takto připravené směsi ze smetany a sýru nalijeme do dortové formy na vychlazený korpus. Z toho co zbyde, odebereme tak 2/3 a do nich opatrně vmícháme méně než polovinu rozehřáté čokolády – druhou část uvedené gramáže, ze 40g. Vznikne světle hnědý krém a takto připravenou směs nalijeme na střed bílého krému. Nic nemícháme ani neroztíráme.

  5. Do hrnce, kde zbyla největší část rozpuštěné čokolády, nalijeme zbytek krémové směsi a dobře promícháme. Vznikne nejtmavší krém, který nalijeme doprostřed světle hnědého, opět nemícháme.

  6. Připravený dort vložíme do lednice nejméně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Dort je pak krásně vláčný. Před podáváním dort vyndáme z dortové formy. Můžeme na dort nastrouhat pár gramů vysokoprocentní čokolády či ozdobit ovocem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X