Nejlepší lečo s vejci

Nejlepší lečo s vejci
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    399

Léto pomalu ale jistě začíná a typickým rychlým a letním jídlem je lečo se zeleninou, vejci a klobásou. Toto lehké jídlo snadno připravíte ze surovin z vaší zahrádky.

Nejlepší lečo s vejci je velmi jednoduchý recept, který připravíte s pomocí pár základních surovin. Ráda do leča přidávám i klobásu, párek nebo libovolný kousek uzeniny, který mám zrovna dostupný. Pokud chcete, můžete lečo připravit čistě se zeleninou a vejci. Volba papriky je na vás

Suroviny na nejlepší lečo s vejci

  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 cibule
  • 4 papriky
  • 4-6 ks rajčat
  • sůl & pepř
  • 6 vajec
  • 4 párky nebo klobása podle chuti
  • čerstvá petrželka

TIP: Máte rádi pikantní jídla? Můžete do leča přidat i jednu pálivou papričku pokrájenou na kolečka.

Postup přípravy nejlepšího leča s vejci

  1. Nejprve si na tuku zpěňte cibuli nakrájenou nahrubo. Poté přidejte papriky nakrájené na kostky a duste zhruba 10 minut doměkka.
  2. Nyní přidejte nakrájená rajčata na menší kousky a další 2-3 minutky nechte změknout. Zeleninu osolte.
  3. Snižte plamen a v misce si rozmíchejte vejce. Přidejte je k zelenině a za stálého míchání vytvořte krémovou omáčku. Pokud máte rádi vejce vysrážená, tak plamen o trochu zvyšte a míchejte jen občas.
  4. Párky, klobásu nebo jinou uzeninu si nakrájejte na kolečka a zvlášť v pánvi s trochou tuku orestujte a přidejte do leča.
  5. Nakonec lečo dochuťte solí a pepřem podle chuti a přidejte najemno nasekanou petrželku.
  6. Lečo podávejte s kusem pečiva.

Chutnalo vám lečo se zeleninou a vejci? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..