Smažené květákové krokety (low carb)

Smažené květákové krokety (low carb)
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    3
  • Zhlédnutí
    1 484

Smažené květákové krokety

Smažené květákové krokety (low carb), jsou skvělou bezmasou alternativou. Jsou snadné, rychlé a skvěle chutnají. Tento recept na  květákové krokety zvládne opravdu každý doma během pár minut. Můžeme je jíst jen tak samostatně s nějakým dipem či jako přílohu například k masu místo brambor. Díky použití květáku místo brambor se nemusíme bát přebytečných sacharidů. Tyto low carb krokety jsou vhodné do každé diety či změny stravovacího režimu.

Suroviny na květákové krokety

  • Květák – připravujeme z čerstvého syrového květáku, který pak zpracujeme
  • Vejce – nejlépe domácí pokud máte možnost
  • Ghee – kdo má čas a chce ušetřit, tak si může vyrobit doma, lze také použít sádlo
  • Petrželka – my používáme z vlastní zahrádky
  • Parmazán – v celku či strouhaný

Vyzkoušejte také recept na domácí jogurtové pečivo (low carb), které se stejně jako květákové krokety hodí nejen samotné když chcete zdravěji mlsat, ale i jako příloha k obědu či večeři.

Suroviny

Květákové krokety

česneková majonéza

    Postup

    Nejprve si připravíme základ na květákové krokety a česnekovou majonézu. Květák rozdrtíme v mixéru na jemnou drť, čím jemnější tím lepší. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jeden prolisovaný stroužek přidáme do česnekové majonézy a dva stroužky do květákových kroket. Nastrouháme parmazán a nakrájíme bylinky najemno.

    Krok 1

    Příprava květákových kroket - rozdrcený květák nasolíme, použijeme celou lžičku soli, promícháme a necháme odstát. Květák vymačkáme v utěrce do sucha, smícháme s nastrouhaným parmazánem, vejci, prolisovaným česnekem a nakrájenými bylinkami najemno. Dochutíme solí a pepřem.

    Krok 2

    Příprava česnekové majonézy - majonézu smícháme s 1 stroužkem prolisovaného česneku (lze použít tučná zakysaná smetana nebo jogurt) a dip dáme vychladit.

    Krok 3

    Z květákového těsta vytvoříme malé krokety a smažíme na pánvi dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.

    Závěrem

    Osmažené krokety necháme okapat na ubrousku a podáváme s vychlazeným česnekovým dipem.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..