-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce3
-
Celkový čas30 minut
Smažené květákové krokety
Smažené květákové krokety (low carb), jsou skvělou bezmasou alternativou. Jsou snadné, rychlé a skvěle chutnají. Tento recept na květákové krokety zvládne opravdu každý doma během pár minut. Můžeme je jíst jen tak samostatně s nějakým dipem či jako přílohu například k masu místo brambor. Díky použití květáku místo brambor se nemusíme bát přebytečných sacharidů. Tyto low carb krokety jsou vhodné do každé diety či změny stravovacího režimu.
Suroviny na květákové krokety
- Květák – připravujeme z čerstvého syrového květáku, který pak zpracujeme
- Vejce – nejlépe domácí pokud máte možnost
- Ghee – kdo má čas a chce ušetřit, tak si může vyrobit doma, lze také použít sádlo
- Petrželka – my používáme z vlastní zahrádky
- Parmazán – v celku či strouhaný
Vyzkoušejte také recept na domácí jogurtové pečivo (low carb), které se stejně jako květákové krokety hodí nejen samotné když chcete zdravěji mlsat, ale i jako příloha k obědu či večeři.
Ingredients
Květákové krokety
česneková majonéza
Directions
Nejprve si připravíme základ na květákové krokety a česnekovou majonézu. Květák rozdrtíme v mixéru na jemnou drť, čím jemnější tím lepší. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jeden prolisovaný stroužek přidáme do česnekové majonézy a dva stroužky do květákových kroket. Nastrouháme parmazán a nakrájíme bylinky najemno.
Příprava květákových kroket - rozdrcený květák nasolíme, použijeme celou lžičku soli, promícháme a necháme odstát. Květák vymačkáme v utěrce do sucha, smícháme s nastrouhaným parmazánem, vejci, prolisovaným česnekem a nakrájenými bylinkami najemno. Dochutíme solí a pepřem.
Příprava česnekové majonézy - majonézu smícháme s 1 stroužkem prolisovaného česneku (lze použít tučná zakysaná smetana nebo jogurt) a dip dáme vychladit.
Z květákového těsta vytvoříme malé krokety a smažíme na pánvi dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.
Conclusion
Osmažené krokety necháme okapat na ubrousku a podáváme s vychlazeným česnekovým dipem.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Smažené květákové krokety (low carb)
Ingredients
Květákové krokety
česneková majonéza
Follow The Directions
Nejprve si připravíme základ na květákové krokety a česnekovou majonézu. Květák rozdrtíme v mixéru na jemnou drť, čím jemnější tím lepší. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jeden prolisovaný stroužek přidáme do česnekové majonézy a dva stroužky do květákových kroket. Nastrouháme parmazán a nakrájíme bylinky najemno.
Příprava květákových kroket - rozdrcený květák nasolíme, použijeme celou lžičku soli, promícháme a necháme odstát. Květák vymačkáme v utěrce do sucha, smícháme s nastrouhaným parmazánem, vejci, prolisovaným česnekem a nakrájenými bylinkami najemno. Dochutíme solí a pepřem.
Příprava česnekové majonézy - majonézu smícháme s 1 stroužkem prolisovaného česneku (lze použít tučná zakysaná smetana nebo jogurt) a dip dáme vychladit.
Z květákového těsta vytvoříme malé krokety a smažíme na pánvi dozlatova ve vyšší vrstvě tuku.
Leave a Review