Přidat recept Přidat recept

Jogurtové pečivo LC

  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    50
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    565

Jogurtové pečivo LC zvládne každý. Jeho nenáročnost Vás překvapí. Navíc je nadýchané, omezené na příjem sacharidů a ještě skvěle chutná. Pokud máte chvíli čas, tak určitě vyzkoušejte i Vy. Můžete upéct buď housky nebo bochník chleba.

Suroviny

Postup

Do mísy vyklepneme vejce, přidáme jogurt a sůl. Vše důkladně promícháme tyčovým mixérem či vidličkou. Najemno rozemeleme lněná semínka a psyllium.

Krok 1

Vezmeme umletá lněná semínka, psyllium , prášek do pečiva a semínka, přilijeme vaječnou směs a vše důkladně promícháme. Těsto necháme 2 minuty odstát a zhoustnout.

Krok 2

Takto středně husté těsto vylijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme do něj zapracovat ještě trošku psyllia.

Krok 3

Naplněné formy s těstem posypeme například slunečnicovými semínky, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně na 55 minut na 160°C. Během této doby troubu neotevíráme, aby těsto nesplasklo.

Závěrem

Po stanovené době vyndáme chléb z trouby a necháme vychladnout. Poté můžeme nakrájet a podávat. Chléb si můžete připravit podle chuti. Do těsta můžete přidat různé koření, například kmín, česnek, sušená cibule nebo parmezán.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X