Klasická fazolová polévka s klobásou

Klasická fazolová polévka s klobásou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    6
  • Ready In
    60 minut

Klasická fazolová polévka s klobásou

Klasická fazolová polévka s klobásou je velmi snadná na přípravu a přitom je tak chutná. Tato fazolačka se perfektně hodí při zimních měsících. Pokud budete připravovat fazolačku z dehydratovaných fazolí je velmi důležité je dát odmočit jeden den dopředu. Pokud byste to neudělali nebo je namočili na příliš krátkou dobu, tak slupka nestihne změknout a nabobtnat. Fazole namáčejte vždy do studené vody.

Suroviny k přípravě klasické fazolové polévky s klobásou

  • 400 g sterilovaných fazolí nebo odmočených a předvařených
  • 70 g slaniny nebo špek
  • 1-1,5 l vody na zalití
  • 2 pikantní klobásky
  • 1 velká cibule
  • 300 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • lžička drceného kmínu
  • lžička mleté sladké papriky
  • sůl & pepř
  • chilli podle chuti
  • čerstvá petrželová nať na posypání
  • olej

Klasická fazolová polévka s klobásou postup přípravy

  1. Na oleji osmahněte slaninu a klobásky nakrájené na půlkolečka, po chvilce, kdy slanina pustí tuk přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky a restujte dokud cibule nezprůhlední.
  2. Nyní přidejte mletý kmín, prolisovaný česnek a vše zasypte hladkou moukou. Pečlivě vše míchejte, aby se mouka spojila s tukem, ještě na chvilku přisypte mletou papriku, chilli a poté přidejte studenou vodu.
  3. Jakmile se voda bude vařit, přidejte brambory nakrájené na centimetrové kostky, kmín, sůl, pepř a vařte zhruba 20 minut do změknutí.
  4. Do uvařené polévky přidejte fazole a ještě 5 minut povařte, aby se chutě propojily. Nakonec vše podle potřeby dochuťte solí.
  5. Podávejte do mističky nebo talíře a posypte nasekanou petrželkou.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..