-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce6
-
Celkový čas60 minut
Klasická fazolová polévka s klobásou
Klasická fazolová polévka s klobásou je velmi snadná na přípravu a přitom je tak chutná. Tato fazolačka se perfektně hodí při zimních měsících. Pokud budete připravovat fazolačku z dehydratovaných fazolí je velmi důležité je dát odmočit jeden den dopředu. Pokud byste to neudělali nebo je namočili na příliš krátkou dobu, tak slupka nestihne změknout a nabobtnat. Fazole namáčejte vždy do studené vody.
Suroviny k přípravě klasické fazolové polévky s klobásou
- 400 g sterilovaných fazolí nebo odmočených a předvařených
- 70 g slaniny nebo špek
- 1-1,5 l vody na zalití
- 2 pikantní klobásky
- 1 velká cibule
- 300 g brambor
- 4 stroužky česneku
- 1-2 lžíce hladké mouky
- lžička drceného kmínu
- lžička mleté sladké papriky
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
- čerstvá petrželová nať na posypání
- olej
Klasická fazolová polévka s klobásou postup přípravy
- Na oleji osmahněte slaninu a klobásky nakrájené na půlkolečka, po chvilce, kdy slanina pustí tuk přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky a restujte dokud cibule nezprůhlední.
- Nyní přidejte mletý kmín, prolisovaný česnek a vše zasypte hladkou moukou. Pečlivě vše míchejte, aby se mouka spojila s tukem, ještě na chvilku přisypte mletou papriku, chilli a poté přidejte studenou vodu.
- Jakmile se voda bude vařit, přidejte brambory nakrájené na centimetrové kostky, kmín, sůl, pepř a vařte zhruba 20 minut do změknutí.
- Do uvařené polévky přidejte fazole a ještě 5 minut povařte, aby se chutě propojily. Nakonec vše podle potřeby dochuťte solí.
- Podávejte do mističky nebo talíře a posypte nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept