Přidat recept Přidat recept

Zdravá polévka z červené čočky – výborná

Zdravá polévka z červené čočky
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    35 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    60

Zdravá polévka z červené čočky a mrkve

Zdravá polévka z červené čočky a mrkve je výborná nejen k večeři. Já si ji připravuji když spěchám a nemám jídlo, které by mě spolehlivě zasytilo. Polévka je zdravá a hodí se k obědu i k večeři.

Suroviny k přípravě zdravé polévky z červené čočky:

  • 200 g krájených rajčat v plechovce
  • 150 g červené čočky
  • 200 g mrkve
  • 30 g rajčatového protlaku (bez cukru)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • olej
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl & pepř

Postup přípravy zeleninové polévky z červené čočky:

  1. Na olivovém oleji orestujte najemno nasekanou cibulku. Přidejte 200 g mrkve nakrájené na kolečka a restujte dalších 5 minut. Nyní přidejte 2 nasekané stroužky česneku a 2 minutky restujte. Nakonec přidejte 30 g rajčatového protlaku, 200 g krájených rajčat, sůl, pepř, lžičku tymiánu a podlijte 1 litrem zeleninového vývaru.
  2. Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku. Vařte zhruba 30 minutek dokud čočka nebude měkká. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem dle chuti.

TIP: Do polévky můžete přidat čerstvý nasekaný koriandr

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X