Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom)

Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    290

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom) je jednoduchá a chutná zeleninová polévka. Tato verze je se zakysanou smetanou, která dodá polévce bílkoviny a navíc polévku krásně zjemní. Pokud chcete vyzkoušet dýňovku s kokosovým mlékem, podívejte se na dýňovku podle Lucie.

Ingredience na fitness dýňovou polévku

  • 450 g dýně Hokkaido
  • 150 g brambor
  • 1 velká cibule
  • 1 rajče
  • 1 lžíce másla nebo oleje
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1 l zeleninový vývar nebo voda
  • hrst dýňových semínek
  • sůl & pepř
  • muškátový oříšek

TIP: Kvůli vyváženému poměru sacharidů dávejte do polévky maximálně třetinové množství brambor než dýně.

Fitness dýňová polévka postup přípravy

  1. Dýni si očistěte, nemusíte jí loupat, pouze jí zbavte ošklivých míst a prostředku s dužinou a semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci si na lžíci másla orestujte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky. Restujte dozlatova a poté přidejte kousky očištěné dýně a oloupané brambory na kostky. Základ zalijte horkým zeleninovým vývarem nebo alternativně vodou. Přidejte nakrájené rajče.
  3. Vařte do změknutí dýně a brambor cca 20 minut a poté odstavte z plamene.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou a krémovou směs a poté vmíchejte zakysanou smetanu. Vše promíchejte.
  5. Na závěr polévku dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  6. Dýňová semínka si orestujte na sucho na pánvi a poklaďte je na vrch polévky.
  7. Dobrou chuť.

TIP: Do receptu můžete přidat 1-2 lžíce medu pro zajímavou a nasládlou chuť. Doporučuji také přidat špetku chilli nebo kari koření.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..