Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom)

Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 009

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom) je jednoduchá a chutná zeleninová polévka. Tato verze je se zakysanou smetanou, která dodá polévce bílkoviny a navíc polévku krásně zjemní. Pokud chcete vyzkoušet dýňovku s kokosovým mlékem, podívejte se na dýňovku podle Lucie.

Ingredience na fitness dýňovou polévku

  • 450 g dýně Hokkaido
  • 150 g brambor
  • 1 velká cibule
  • 1 rajče
  • 1 lžíce másla nebo oleje
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1 l zeleninový vývar nebo voda
  • hrst dýňových semínek
  • sůl & pepř
  • muškátový oříšek

TIP: Kvůli vyváženému poměru sacharidů dávejte do polévky maximálně třetinové množství brambor než dýně.

Fitness dýňová polévka postup přípravy

  1. Dýni si očistěte, nemusíte jí loupat, pouze jí zbavte ošklivých míst a prostředku s dužinou a semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci si na lžíci másla orestujte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky. Restujte dozlatova a poté přidejte kousky očištěné dýně a oloupané brambory na kostky. Základ zalijte horkým zeleninovým vývarem nebo alternativně vodou. Přidejte nakrájené rajče.
  3. Vařte do změknutí dýně a brambor cca 20 minut a poté odstavte z plamene.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou a krémovou směs a poté vmíchejte zakysanou smetanu. Vše promíchejte.
  5. Na závěr polévku dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  6. Dýňová semínka si orestujte na sucho na pánvi a poklaďte je na vrch polévky.
  7. Dobrou chuť.

TIP: Do receptu můžete přidat 1-2 lžíce medu pro zajímavou a nasládlou chuť. Doporučuji také přidat špetku chilli nebo kari koření.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..