- 8 února, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Zhlédnutí751
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness dýňová polévka (Břicháč Tom) je jednoduchá a chutná zeleninová polévka. Tato verze je se zakysanou smetanou, která dodá polévce bílkoviny a navíc polévku krásně zjemní. Pokud chcete vyzkoušet dýňovku s kokosovým mlékem, podívejte se na dýňovku podle Lucie.
Ingredience na fitness dýňovou polévku
- 450 g dýně Hokkaido
- 150 g brambor
- 1 velká cibule
- 1 rajče
- 1 lžíce másla nebo oleje
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 1 l zeleninový vývar nebo voda
- hrst dýňových semínek
- sůl & pepř
- muškátový oříšek
TIP: Kvůli vyváženému poměru sacharidů dávejte do polévky maximálně třetinové množství brambor než dýně.
Fitness dýňová polévka postup přípravy
- Dýni si očistěte, nemusíte jí loupat, pouze jí zbavte ošklivých míst a prostředku s dužinou a semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky.
- V hrnci si na lžíci másla orestujte oloupanou a nakrájenou cibuli na kostičky. Restujte dozlatova a poté přidejte kousky očištěné dýně a oloupané brambory na kostky. Základ zalijte horkým zeleninovým vývarem nebo alternativně vodou. Přidejte nakrájené rajče.
- Vařte do změknutí dýně a brambor cca 20 minut a poté odstavte z plamene.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou a krémovou směs a poté vmíchejte zakysanou smetanu. Vše promíchejte.
- Na závěr polévku dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- Dýňová semínka si orestujte na sucho na pánvi a poklaďte je na vrch polévky.
- Dobrou chuť.
TIP: Do receptu můžete přidat 1-2 lžíce medu pro zajímavou a nasládlou chuť. Doporučuji také přidat špetku chilli nebo kari koření.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept