Polévka z červené čočky s rajčaty

Polévka z červené čočky s rajčaty
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    40 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    50 minut

Polévka z červené čočky s rajčaty

Polévka z červené čočky s rajčaty a mrkví je jednoduché jídlo, které připravuji nejčastěji jako večeři. Polévka je jednoduchá a neobsahuje mnoho surovin, čímž je zároveň lehce stravitelná. Jelikož mám rád kořeněné jídla, tak přidávám i lžičku sušeného chilli a pro někoho nepříliš oblíbený koriandr.

Suroviny k přípravě polévky z červené čočky s rajčaty

  • 200 g mrkve
  • 200 g krájených rajčat (může být konzerva)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 150 g červené čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 1 středně veliká cibule (může být i jarní cibulka)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu (nebo hrst čerstvého)
  • sůl & pepř
  • chilli (volitelné)
  • koriandr (volitelné)

Postup přípravy zeleninové polévky s čočkou

  1.  Na olivovém oleji 2 minuty restujte na jemno nakrájenou cibuli a poté přidejte 200 g mrkve nakrájené na kolečka. Mrkev restujte zhruba 6 minut a poté na 2 minuty přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
  2. Nyní přimíchejte rajčata, protlak a vše zalijte zhruba 1 l zeleninového vývaru. Přiveďte k varu a přidejte 150 g červené čočky a tymián. Nakonec vařte do změknutí čočky (cca. 25 min) a polévku dochuťte solí a pepřem.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..