Skvělá krémová cizrnová polévka

Skvělá krémová cizrnová polévka
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    875

Skvělá krémová cizrnová polévka

Skvělá krémová cizrnová polévka je polévka, která se hodí do deštivého počasí nebo chladných zimních dní. Polévka je vegetariánská a díky cizrně je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny a vitamínů.

Proč zařadit do jídelníčku cizrnu?

  • je výborným zdrojem rostlinné bílkoviny
  • příznivě působí na buňky, cévy, imunitu, kosti, metabolismus, nervovou soustavu a trávení
  • zamezuje přejídání
  • pomáhá snižovat cholesterol v krvi
  • obsahuje vitamíny B9, A, B1, B2, B3, B5, C a E
  • obsahuje zinek, měď, draslík, mangan, železo, vápník, hořčík, selen a fosfáty

Suroviny k přípravě skvělé cizrnové polévky

  • 2 plechovky cizrny v nálevu
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kelímek smetany ke šlehání
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce Tahini
  • sůl & pepř
  • olej
  • na ozdobu: sezamový olej, opražená cizrna

Skvělá krémová cizrnová polévka postup přípravy

  1. V hrnci si na rozpáleném oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a jakmile zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek a slitou cizrnu. Cizrnu orestujte a nějaké kousky si nechte na ozdobu na talíři.
  2. Jakmile jste cizrnu orestovali přidejte vodu nebo zeleninový vývar a veškeré koření. Vše povařte alespoň 20 minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte do hladké směsi, kterou ještě přeceďte přes sítko.
  3. Nakonec přidejte kelímek smetany ke šlehání a sezamovou pastu Tahini.
  4. Při servírování na talíři ještě ozdobuji pár kapkami sezamového oleje a opraženou cizrnou.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..