-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce6
-
Celkový čas40 minut
Skvělá krémová cizrnová polévka
Skvělá krémová cizrnová polévka je polévka, která se hodí do deštivého počasí nebo chladných zimních dní. Polévka je vegetariánská a díky cizrně je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vlákniny a vitamínů.
Proč zařadit do jídelníčku cizrnu?
- je výborným zdrojem rostlinné bílkoviny
- příznivě působí na buňky, cévy, imunitu, kosti, metabolismus, nervovou soustavu a trávení
- zamezuje přejídání
- pomáhá snižovat cholesterol v krvi
- obsahuje vitamíny B9, A, B1, B2, B3, B5, C a E
- obsahuje zinek, měď, draslík, mangan, železo, vápník, hořčík, selen a fosfáty
Suroviny k přípravě skvělé cizrnové polévky
- 2 plechovky cizrny v nálevu
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- kelímek smetany ke šlehání
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžíce Tahini
- sůl & pepř
- olej
- na ozdobu: sezamový olej, opražená cizrna
Skvělá krémová cizrnová polévka postup přípravy
- V hrnci si na rozpáleném oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a jakmile zesklovatí, přidejte prolisovaný česnek a slitou cizrnu. Cizrnu orestujte a nějaké kousky si nechte na ozdobu na talíři.
- Jakmile jste cizrnu orestovali přidejte vodu nebo zeleninový vývar a veškeré koření. Vše povařte alespoň 20 minut a poté tyčovým mixérem rozmixujte do hladké směsi, kterou ještě přeceďte přes sítko.
- Nakonec přidejte kelímek smetany ke šlehání a sezamovou pastu Tahini.
- Při servírování na talíři ještě ozdobuji pár kapkami sezamového oleje a opraženou cizrnou.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept