Zdravá dýňová polévka se semínky

Zdravá dýňová polévka se semínky
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    539

Typická podzimní polévka, která vás prohřeje a skvěle chutná je právě ta dýňová. Dýně Hokkaidó je skvělou surovinou v kuchyni.

Zdravá dýňová polévka se semínky

Tato zdravá dýňová polévka se semínky je naprosto vynikající tip na rychlou večeři z jednoho hrnce, kterou máte do půl hodinky připravenou. Přidávám sice recept na 2 porce, ale dělám si občas polévku z celé dýně na více dnů.

Suroviny k přípravě dýňové polévky:

  • 1/2 dýně Hokkaidó
  • 100 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • zeleninový vývar (popř. voda)
  • 1 rajče
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • máslo
  • kari nebo kurkuma
  • dýňová semínka
  • sůl & pepř

Vyzkoušejte uvařit ze zbylé dýně:

    Postup

    Navzdory mýtům není potřeba dýni Hokkaidó předpékat či loupat. Pouze ji očistěte, vykrojte ošklivá místa a poté ji vydlabejte. Vydlabanou dýni nakrájejte na kostičky. Uvidíte, že slupku v dýni nepoznáte a navíc je bohatá na vitamíny.

    Krok 1

    V hrnci si ma másle si zpěňte cibulku s česnekem a poté přidejte kousky nakrájené dýně a nakrájené brambory. Vše zalijte vývarem popř. vodou tak, aby bylo vše ponořené ve vodě. Nyní přidejte zhruba lžičku kari, sůl a pepř. Rajče si pokrájejte a po zhruba 8 minutách vaření jej také do polévky přidejte. Jakmile budou brambory měkké, tak můžete stáhnout plamen.

    Závěrem

    Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte do polévky zakysanou smetanu. Vše ještě jednou ochutnejte a v případě nutnosti přidejte sůl, pepř nebo kari. Pokud máte rádi semínka, tak si hrst opražte zprudka na suché pánvi a přidejte do polévky.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..