-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Typická podzimní polévka, která vás prohřeje a skvěle chutná je právě ta dýňová. Dýně Hokkaidó je skvělou surovinou v kuchyni.
Zdravá dýňová polévka se semínky
Tato zdravá dýňová polévka se semínky je naprosto vynikající tip na rychlou večeři z jednoho hrnce, kterou máte do půl hodinky připravenou. Přidávám sice recept na 2 porce, ale dělám si občas polévku z celé dýně na více dnů.
Suroviny k přípravě dýňové polévky:
- 1/2 dýně Hokkaidó
- 100 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar (popř. voda)
- 1 rajče
- 2 lžíce zakysané smetany
- máslo
- kari nebo kurkuma
- dýňová semínka
- sůl & pepř
Vyzkoušejte uvařit ze zbylé dýně:
Postup
Navzdory mýtům není potřeba dýni Hokkaidó předpékat či loupat. Pouze ji očistěte, vykrojte ošklivá místa a poté ji vydlabejte. Vydlabanou dýni nakrájejte na kostičky. Uvidíte, že slupku v dýni nepoznáte a navíc je bohatá na vitamíny.
V hrnci si ma másle si zpěňte cibulku s česnekem a poté přidejte kousky nakrájené dýně a nakrájené brambory. Vše zalijte vývarem popř. vodou tak, aby bylo vše ponořené ve vodě. Nyní přidejte zhruba lžičku kari, sůl a pepř. Rajče si pokrájejte a po zhruba 8 minutách vaření jej také do polévky přidejte. Jakmile budou brambory měkké, tak můžete stáhnout plamen.
Závěrem
Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte do polévky zakysanou smetanu. Vše ještě jednou ochutnejte a v případě nutnosti přidejte sůl, pepř nebo kari. Pokud máte rádi semínka, tak si hrst opražte zprudka na suché pánvi a přidejte do polévky.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Zdravá dýňová polévka se semínky
Follow The Directions
Navzdory mýtům není potřeba dýni Hokkaidó předpékat či loupat. Pouze ji očistěte, vykrojte ošklivá místa a poté ji vydlabejte. Vydlabanou dýni nakrájejte na kostičky. Uvidíte, že slupku v dýni nepoznáte a navíc je bohatá na vitamíny.
V hrnci si ma másle si zpěňte cibulku s česnekem a poté přidejte kousky nakrájené dýně a nakrájené brambory. Vše zalijte vývarem popř. vodou tak, aby bylo vše ponořené ve vodě. Nyní přidejte zhruba lžičku kari, sůl a pepř. Rajče si pokrájejte a po zhruba 8 minutách vaření jej také do polévky přidejte. Jakmile budou brambory měkké, tak můžete stáhnout plamen.
Ohodnotit recept