-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Bramborová polévka se žampiony
Bramborová polévka se žampiony je naprosto vynikající a jednoduchá polévka, kterou si dokáže každý připravit sám. Ze základních čerstvých surovin vykouzlíte skvělou polévku po které se budou hosté jen olizovat. Tuto krémovou polévku nemusíte zahušťovat jíškou ani moukou, protože polévku zahustí rozmixované brambory.
Suroviny na nejlepší bramborovou polévku se žampiony
- 5 ks brambor
- 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 400 g čerstvých žampionů
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 5 lžic másla nebo oleje
- 250 ml smetany ke šlehání (33%)
- hrst čerstvé petrželové natě
- špetka soli a pepře
Bramborová polévka se žampiony postu přípravy
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky a pórek na půlkolečka.
- V hlubokém hrnci rozehřejte 5 lžic másla, přidejte cibuli s pórkem a restujte dokud zelenina nezměkne.
- Do hrnce nalijte vývar nebo vodu a přidejte brambory nakrájené na kostičky. Hrnec přikryjte poklicí a vařte do změknutí brambor.
- Jakmile brambory změknou, tak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Brambory nám polévku krásně zahustí.
- Nyní do polévky vmíchejte tučnou smetanu a krátce povařte.
- Na pánvi si rozpalte lžíci másla a na ní restujte žampiony nakrájené na čtvrtky. Restujte žampiony dozlatova.
- Nasekejte si petrželovou nať a přidejte ji do polévky.
- Polévku servírujte do hlubokého talíře a ke každé porci zvlášť přidejte orestované žampiony.
- Nakonec polévku ještě dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept