- 7 ledna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce2
-
Zhlédnutí885
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Hovězí kuličky se švestkovou omáčkou od Břicháče Toma je jídlo, které je ideální k večeři a rozhodně si ke kuličkám doporučuji připravit salátek nebo alespoň nějakou syrovou zeleninu.
Suroviny na hovězí kuličky se švestkovou omáčkou (1 porce)
- 100 g mletého hovězího masa
- 1/2 cibule
- žitná mouka nebo celozrnná strouhanka
- 1 vejce
- 4 sušené švestky
- 1 lžička medu podle potřeby
- oregano
- sůl & pepř
- kokosový olej
TIP: Opravdu není nutné používat kokosový olej a pokud ho nemáte, nahraďte ho olivovým. Pokud kuličky pečete v troubě a ne na grilu, tak je lehce olejem potřete a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem.
Postup přípravy hovězích kuliček se švestkovou omáčkou
- Cibuli si oloupejte, nakrájejte na drobno a smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, sůl, pepř, oregano a vše promíchejte do jednotné směsi na kuličky.
- Kuličky zlehka vyválejte v žitné mouce nebo strouhance a poté smažte na lehce potřené pánvi/grilu kokosovým olejem. Kuličky také můžete upéct v troubě na 220°C.
- Švestková omáčka: Na pánvičku dejte trochu vody a pokrájené sušené švestky. Švestky poduste zhruba 5 minut a poté švestky rozmixujte do hladké omáčky. Omáčku můžete dochutit solí, pepřem nebo dosladit lžičkou medu.
- Podávejte s polníčkem, syrovou zeleninou nebo vlastním domácím salátem.
Další recepty od Břicháče Toma:
- Mini tuňákové karbanátky (Břicháč Tom)
- Kuřecí s kuskusem a sezamem (Břicháč Tom)
- Dýňovka podle Lucie (Břicháč Tom)
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept