Šťavnatá panenka s fazolkami a slaninou

Šťavnatá panenka s fazolkami a slaninou
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    50 min

Vepřová panenka je bezpochyby nejkvalitnějším masem z celého vepře, a proto je tak oblíbená. Připravuje se jako minutka k různým omáčkám a přelivům. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vepřovou panenku pečenou v troubě s omáčkou z výpeku.

Šťavnatá panenka s fazolkami a slaninou je velmi jednoduchý recept, který s trochou snahy zvládne i začátečník. Minutkovou panenku podávám s fazolkami se slaninou a bramborovou přílohou. Pamatujte, že panenka musí být vždy šťavnatá a je důležité maso nepřepéct. Není nic smutnějšího než tvrdé a suché plátky panenky.

Suroviny na šťavnatou panenku s fazolkami a slaninou:

  • vepřová panenka vcelku
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • 500 g zelených fazolek
  • 150-200 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, černý pepř

TIP: Jako koření na panenku můžete použít své oblíbené koření např. grilovací koření nebo čerstvé bylinky.

Postup přípravy šťavnaté panenky s fazolkami a slaninou:

  1. Nejprve vepřovou panenku omyjte pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem. Panenku ze všech stran potřete olivovým olejem, čerstvě mletým pepřem a 2 prolisovanými stroužky česneku.
  2. Troubu si předehřejte na 170°C.
  3. Na pánvi rozpalte olej a na středním až vyšším stupni panenku ze všech stran dozlatova orestujte. Jakmile se panenka zatáhne a bude mít zlatavou barvu, umístěte ji do pekáče. Pekáček přikryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 170°C na 15 minut.
  4. Do stejné pánve přidejte slaninu na kostičky a opečte ji, aby pustila tuk. Během restování přidejte 2 prolisované stroužky česneku.
  5. Přidejte zelené fazolky, osolte a opékejte se slaninou doměkka. Pokud chcete proces urychlit, přidejte trošku vody a chvilku fazolky poduste.
  6. Hotovou panenku vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout. Nakonec ji nakrájejte na plátky
  7. Plátky panenky podávejte s orestovanými fazolkami se slaninou a pečeným bramborem nebo s hranolky.

Chutnala vám šťavnatá panenka s fazolkami a slaninou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Panenka s fazolkami a se slaninou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..