Polévka z červeného hlávkového zelí

Polévka z červeného hlávkového zelí
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    78

Červené zelí obsahuje vitamín C, některé vitamíny skupiny B, A, E, K a obsahuje spoustu minerálů jako železo, vápník, draslík, sodík, hořčík a zinek. Červené zelí je skvělým antioxidantem a je významné při posilování imunitního systému.

Polévka z červeného hlávkového zelí je výtečná a ještě když vím jak je zdravá, tak mi chutná snad ještě víc. Polévka z červeného hlávkového zelí určitě stojí za vyzkoušení a budete potřebovat pouze pár ingrediencí.

Suroviny – Polévka z červeného zelí

  • Červené zelí hlávkové
  • Brambory
  • Cibule
  • Vývar zeleninový
  • Zakysaná smetana
  • Vinný ocet
  • Sůl a pepř
  • Drcený kmín
  • Olivový olej

Postup přípravy – Polévka z červeného zelí

  • Nakrájíme cibuli najemno a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidáme pokrájené zelí na nudličky a brambory na kostky.
  • Zalijeme zeleninovým vývarem, tak, aby byla veškerá zelenina ponořená. Osolíme, opepříme dle chuti a přidáme kmín.
  • Promícháme a vaříme, až je veškerá zelenina měkká. Poté dáme polévku stranou a rozmixujeme.
  • Přidáme zakysanou smetanu, vinný ocet dle chuti a případně dosolíme.
  • Pořádně promícháme a můžeme podávat. Zdobíme zakysanou smetanou a osmaženou cibulkou.

TIP:

  • Vyzkoušejte také variantu s vysmaženou slaninou místo cibulky. Příjemně křupne a dodá polévce ještě lepší chuť.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Polévka z červeného hlávkového zelí

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..