- 18 srpna, 2022
- od Martina Dubská
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření45 minut
-
Porce6
-
Zhlédnutí504
Červené zelí obsahuje vitamín C, některé vitamíny skupiny B, A, E, K a obsahuje spoustu minerálů jako železo, vápník, draslík, sodík, hořčík a zinek. Červené zelí je skvělým antioxidantem a je významné při posilování imunitního systému.
Polévka z červeného hlávkového zelí je výtečná a ještě když vím jak je zdravá, tak mi chutná snad ještě víc. Polévka z červeného hlávkového zelí určitě stojí za vyzkoušení a budete potřebovat pouze pár ingrediencí.
Suroviny – Polévka z červeného zelí
- Červené zelí hlávkové
- Brambory
- Cibule
- Vývar zeleninový
- Zakysaná smetana
- Vinný ocet
- Sůl a pepř
- Drcený kmín
- Olivový olej
Postup přípravy – Polévka z červeného zelí
Nakrájíme cibuli najemno a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidáme pokrájené zelí na nudličky a brambory na kostky.
Zalijeme zeleninovým vývarem, tak, aby byla veškerá zelenina ponořená. Osolíme, opepříme dle chuti a přidáme kmín.
Promícháme a vaříme, až je veškerá zelenina měkká. Poté dáme polévku stranou a rozmixujeme.
Přidáme zakysanou smetanu, vinný ocet dle chuti a případně dosolíme.
Pořádně promícháme a můžeme podávat. Zdobíme zakysanou smetanou a osmaženou cibulkou.
TIP:
- Vyzkoušejte také variantu s vysmaženou slaninou místo cibulky. Příjemně křupne a dodá polévce ještě lepší chuť.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Polévka z červeného hlávkového zelí
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept