Luxusní játrová paštika

Luxusní játrová paštika
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    108

Játra jsou kvalitním zdrojem bílkovin  a jsou skvělou potravinou, kterou se nemusíte bát zařadit do svého jídelníčku. Jsou bohatá na železo, vitamíny skupiny B a vitamín A.

Luxusní játrová paštika je vynikající pomazánka z kuřecích jater, kde vynikne jejich chuť spojená s použitými bylinkami. Nejlépe chutná vychlazená a hodí se k čerstvému pečivu.

Suroviny – Luxusní játrová paštika

  • Kuřecí játra
  • Cibule
  • Česnek
  • Máslo
  • Zakysaná smetana
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Červená paprika sladká
  • Muškátový oříšek
  • Sůl a pepř
  • Brusinky
  • Mandle loupané

Postup přípravy – Játrová paštika

  • Použijeme větší pánev a na polovině másla orestujeme cibuli, kterou jsme si předtím nakrájeli najemno.
  • Osolíme, přidáme špetku tymiánu, rozmarýnu, sladké papriky a trošku nastrouhaného muškátového oříšku.
  • Přidáme očištěná a pokrájená kuřecí játra na menší kousky. Opepříme a orestujeme z obou stran.
  • Jakmile jsou játra orestovaná, odstavíme je z plotýnky, přidáme zbylou polovinu másla a směs necháme na 10 minut vychladnout.
  • Připravíme si mixér a celou směs z jater rozmixujeme dohladka.
  • Na zjemnění přidáme zakysanou smetanu a ještě dochutíme podle svých představ.
  • Do hotové paštiky přidáme pokrájené brusinky a mandle dle chuti, promícháme a dáme vychladit do ledničky.
  • Na závěr ještě posypeme brusinkami a mandlemi. Podáváme s oblíbeným pečivem.

TIP:

  • Paštika se může konzumovat okamžitě, ale nejlepší je odleželá.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní játrová paštika

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..