-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce4
-
Celkový čas45 minut
Játra jsou kvalitním zdrojem bílkovin a jsou skvělou potravinou, kterou se nemusíte bát zařadit do svého jídelníčku. Jsou bohatá na železo, vitamíny skupiny B a vitamín A.
Luxusní játrová paštika je vynikající pomazánka z kuřecích jater, kde vynikne jejich chuť spojená s použitými bylinkami. Nejlépe chutná vychlazená a hodí se k čerstvému pečivu.
Suroviny – Luxusní játrová paštika
- Kuřecí játra
- Cibule
- Česnek
- Máslo
- Zakysaná smetana
- Tymián
- Rozmarýn
- Červená paprika sladká
- Muškátový oříšek
- Sůl a pepř
- Brusinky
- Mandle loupané
Postup přípravy – Játrová paštika
- Použijeme větší pánev a na polovině másla orestujeme cibuli, kterou jsme si předtím nakrájeli najemno.
- Osolíme, přidáme špetku tymiánu, rozmarýnu, sladké papriky a trošku nastrouhaného muškátového oříšku.
- Přidáme očištěná a pokrájená kuřecí játra na menší kousky. Opepříme a orestujeme z obou stran.
- Jakmile jsou játra orestovaná, odstavíme je z plotýnky, přidáme zbylou polovinu másla a směs necháme na 10 minut vychladnout.
- Připravíme si mixér a celou směs z jater rozmixujeme dohladka.
- Na zjemnění přidáme zakysanou smetanu a ještě dochutíme podle svých představ.
- Do hotové paštiky přidáme pokrájené brusinky a mandle dle chuti, promícháme a dáme vychladit do ledničky.
- Na závěr ještě posypeme brusinkami a mandlemi. Podáváme s oblíbeným pečivem.
TIP:
- Paštika se může konzumovat okamžitě, ale nejlepší je odleželá.
Vyzkoušejte také:
Suroviny
Luxusní játrová paštika
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept