Nejlepší bůčková pomazánka Pohlreich

Nejlepší bůčková pomazánka Pohlreich
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    648

Češi mají rádi vepřové maso a bůček je oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Zkusili jste si z pečeného bůčku připravit třeba tuto lahodnou pomazánku?

Nejlepší bůčková pomazánka Pohlreich je pomazánka, jejíž recept jsem viděla v článku odkazujícím na Zdeňka Pohlreicha. Pomazánku jsem vyzkoušela a musím říct, že je absolutně boží. K čerstvému pečivu nebo domácím bagetkám je naprosto vynikající. Pan Pohlreich doporučuje do bůčkové pomazánky přidat i trochu uzeného masa, které dodá pomazánce svou chuť.

Suroviny na nejlepší bůčkovou pomazánku

  • Pečený bůček a kousek uzeného
  • sádlo a škvarky
  • kyselé okurky
  • cibule
  • sůl & pepř
  • plnotučná hořčice

TIP: Do pomazánky můžete přidat i pár stroužků česneku podle chuti.

Postup přípravy nejlepší bůčkové pomazánky

  • Všechny ingredience podle libovolného poměru dejte do mixéru a rozmixujte v hladkou směs. Můžete rozmixovat maso se sádlem a škvarky zvlášť a přidat kyselé okurky a nakrájenou cibuli poté. Nakonec jen pomazánku dochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí.
  • Pomazánka se skvěle hodí k domácímu i kupovanému pečivu. Je to ideální tip jak zužitkovat zbylý pečený bůček a uzené maso. Před samotným podáváním doporučuji nechat pomazánku půl hodinky odležet v lednici.

TIP: Kdo chce pikantní pomazánku, nesmí zapomenout přidat čerstvou chilli papričku, kterou rozmixuje spolu s masem.

Chutnala vám nejlepší bůčková pomazánka Pohlreich? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..