Bramborové šišky se strouhankou nebo mákem

Bramborové šišky se strouhankou nebo mákem
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    446

Bramborové šišky se strouhankou nebo mákem

Bramborové šišky se strouhankou nebo mákem jsou jednoduchá jídla, která známe nejen ze školních jídelen. Obě jídla si připravíte ze základních českých surovin snadno a rychle.

Suroviny na bramborové šišky

  • 600 g brambor (ideálně varného typu B)
  • 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
  • 1 vejce
  • lžička soli

Se strouhankou

  • 200 g strouhanky
  • 2 lžíce sádla
  • špetka soli

S mákem

  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • rozpuštěné máslo na přeliv

Postup přípravy bramborových šišek

  1. Nejprve si brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
  3. Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
  4. Hotové bramborové válečky servírujte se smaženou strouhankou na sádle se špetkou soli nebo je posypte mákem, moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..