Losos se zeleninou na bylinkovém másle

Losos se zeleninou na bylinkovém másle
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    1
  • Ready In
    25 min

Losos se zeleninou na bylinkovém másle

Losos se zeleninou na bylinkovém másle je pravděpodobně jeden z nejjednodušších receptů. Je velmi chutný a díky absenci přílohy se hodí především jako lehká a zdravá večeře.

Suroviny na přípravu lososa se zeleninou:

  • losos – kupte si s kůží, po upečení ji snadno oddělíte a zároveň nebudete mít maso vysušené
  • zelenina – tady je to více o preferencích, já mám nejradši baby zeleninu (baby karotka, hrášek a kukuřice), ale klidně zvolte zelené fazolky a cibuli
  • bylinkové máslobylinkové máslo krásně provoní zeleninu a dodá jí úžasnou chuť, můžete použít také bylinkovou sůl a klasické máslo
  • olej – na potření lososa
  • koření na ryby – záleží čistě na vás, které koření preferujete k lososu, já zde použil kari a tymián
  • citrónová šťáva

Nezapomínejte zařazovat do svého jídelníčku rybu alespoň 2x týdně. Pokud nemáte nápad na recept s rybím masem, tak vyzkoušejte tuňákové kuličky s bylinkovým dipem.

Suroviny

    Postup

    Nejprve si připravte lososa. Položte ho na alobal, rukou ho potřete olejem, osolte, opepřete a okořeňte ze všech stran. Nyní dejte lososa zhruba na 20 min do předpečené trouby na 200 stupňů.

    Krok1

    Mezitím, co se losos peče v troubě si na pánvi rozpusťte bylinkové máslo a přidejte zeleninu. Restujte do změknutí a na konec ji dochuťte solí a pepřem.

    Závěrem

    Jakmile je losos hotový, tak jej vyndejte na talíř a přidejte zeleninu. Lososa si můžete pokapat citrónovou šťávou pro lepší chuť.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..