Koprová omáčka Pohlreich

Koprová omáčka Pohlreich
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    35 min

Koprová omáčka je skvělý sezónní recept, který dokáže připravit opravdu každý. Připravte si koprovku jako od šéfa z bešamelu.

Koprová omáčka Pohlreich je skvělý letní recept, ve kterém zužitkujete čerstvý kopr ze zahrádky. Omáčka se připravuje ze stejného základu jako okurková nebo křenová, a to z bešamelu. Omáčka je velice rychlá na přípravu a zvládne ji připravit opravdu každý. V letním počasí je vhodné koprovou omáčku podávat s vejcem a vařeným bramborem, ale kdo má omáčku raději s knedlíkem a masem, může si připravit tuto verzi, která však zabere více času.

Koprová omáčka Pohlreich suroviny:

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • sůl & pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 2-3 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce cukru
  • 2 hrsti čerstvého kopru
  • 8 vajec
  • brambory nebo houskový knedlík

Postup přípravy koprové omáčky Pohlreich

  1. Nejprve je nutné si připravit základní bešamelovou omáčku. Ve větším hrnci si rozpusťte máslo a poté přidejte mouku. Poměr surovin by měl být vždy 1:1. Za stálého míchání nám vznikne máslová jíška, kterou je potřeba zředit mlékem. Přidejte také trochu smetany, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku a metličkou vše dobře rozmíchejte. Směs přiveďte k varu, vařte cca. 15 minut do zhoustnutí.
  2. Do bešamelu nyní můžete přidat vinný ocet, cukr a nasekaný kopr najemno. Nechte spolu krátce povařit a během vaření omáčku ochutnejte a v případě potřeby dosolte. Můžete také přidat trochu cukru a octa na vyvážení chuti.
  3. Koprovka s vejcem: Pouze uvařte vejce natvrdo, postačí vám 2 vejce na 1 porci. Lze také připravit ztracené vejce, které do vroucí vody s trochou octa vylijete z misky do víru, který vytvoříte v hrnci. Po pár minutkách vejce vyndejte.
  4. Koprovka s masem: Hovězí maso vcelku dejte vařit do vody společně s divokým kořením a kořenovou zeleninou. Po 2-3 hodinách maso vyndejte a nakrájejte na plátky, vývar si uložte do lednice pro další vaření.
  5. Hotovou omáčku podávejte buď s masem a knedlíky nebo vejci a bramborem.

Chutnala vám koprová omáčka od Pohlreicha? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Koprová omáčka Pohlreich

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..