Rychlé vepřové v rajčatové omáčce

Rychlé vepřové v rajčatové omáčce
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    1 123
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Rychlé vepřové v rajčatové omáčce je recept z knihy nejjednodušší recepty. Tento recept je vhodný spíše k obědu kvůli množství sacharidů obsažených v rýži. Jen bych ráda upravila, že rýže je v receptu uvedeno 120 g na 2 porce, což je příliš a postačíte si se 100 g.

Vylepšení tohoto receptu

Jakmile jsem viděla protlak, mrkev, rýži a hrášek, hned mě trklo srbské rizoto. Recept na rychlé vepřové není špatný, ale pokud si chcete opravdu pochutnat, tak vám doporučuji použít poupravený recept. Použijte veškeré suroviny uvedené v receptu jen přidejte nakládanou kápii na konci receptu nebo čerstvou kápii společně s mrkví. Výslednou směs s omáčkou smíchejte s rýží, nastrouhejte si 25 g sýra na porci a máte fitness srbské rizoto. Nezapomeňte jako koření použít lžičku mleté sladké papriky.

Suroviny na rychlé vepřové v rajčatové omáčce

  • 100 g rýže
  • trocha oleje nebo ghí
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 200 g vepřového masa
  • malý rajčatový protlak
  • hrst mraženého hrášku
  • sůl & pepř
  • volitelné: 25 g Eidam (30%), 1/2 červená paprika, 1 lžička sladká paprika

Postup přípravy na rychlé vepřové v rajčatové omáčce

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky. Mrkev si nakrájejte také na středně velké kostky. Pokud použijete i papriku, tak tu také na kostičky.
  2. Na trošce oleje cibuli s mrkví restujte zhruba 10 minut. Přidejte vepřové maso a na pánvi jej rozdělávejte na menší kousky mezitím, co bude tuhnout vlivem tepla.
  3. Přidejte rajčatový protlak a pokud děláte srbské rizoto s paprikou, tak přidejte i mletou sladkou papriku.
  4. Nyní vše poduste pár minutek pod pokličkou, aby trochu mrkev změkla.
  5. Mezitím si uvařte v osolené vodě rýži podle návodu na obalu.
  6. Přidejte hrst hrášku a opět chvilku poduste. Během vaření můžete libovolně podlévat vodou podle potřeby.
  7. Hotovou rýži podávejte se směsí masa, mrkve a hrášku. Pokud děláte srbské rizoto, tak rýži smíchejte se směsí masa, mrkve, papriky a hrášku a posypte strouhaným sýrem.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..