- od Břicháč Tom
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Rychlé vepřové v rajčatové omáčce je recept z knihy nejjednodušší recepty. Tento recept je vhodný spíše k obědu kvůli množství sacharidů obsažených v rýži. Jen bych ráda upravila, že rýže je v receptu uvedeno 120 g na 2 porce, což je příliš a postačíte si se 100 g.
Vylepšení tohoto receptu
Jakmile jsem viděla protlak, mrkev, rýži a hrášek, hned mě trklo srbské rizoto. Recept na rychlé vepřové není špatný, ale pokud si chcete opravdu pochutnat, tak vám doporučuji použít poupravený recept. Použijte veškeré suroviny uvedené v receptu jen přidejte nakládanou kápii na konci receptu nebo čerstvou kápii společně s mrkví. Výslednou směs s omáčkou smíchejte s rýží, nastrouhejte si 25 g sýra na porci a máte fitness srbské rizoto. Nezapomeňte jako koření použít lžičku mleté sladké papriky.
Suroviny na rychlé vepřové v rajčatové omáčce
- 100 g rýže
- trocha oleje nebo ghí
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 200 g vepřového masa
- malý rajčatový protlak
- hrst mraženého hrášku
- sůl & pepř
- volitelné: 25 g Eidam (30%), 1/2 červená paprika, 1 lžička sladká paprika
Postup přípravy na rychlé vepřové v rajčatové omáčce
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky. Mrkev si nakrájejte také na středně velké kostky. Pokud použijete i papriku, tak tu také na kostičky.
- Na trošce oleje cibuli s mrkví restujte zhruba 10 minut. Přidejte vepřové maso a na pánvi jej rozdělávejte na menší kousky mezitím, co bude tuhnout vlivem tepla.
- Přidejte rajčatový protlak a pokud děláte srbské rizoto s paprikou, tak přidejte i mletou sladkou papriku.
- Nyní vše poduste pár minutek pod pokličkou, aby trochu mrkev změkla.
- Mezitím si uvařte v osolené vodě rýži podle návodu na obalu.
- Přidejte hrst hrášku a opět chvilku poduste. Během vaření můžete libovolně podlévat vodou podle potřeby.
- Hotovou rýži podávejte se směsí masa, mrkve a hrášku. Pokud děláte srbské rizoto, tak rýži smíchejte se směsí masa, mrkve, papriky a hrášku a posypte strouhaným sýrem.
Další recepty od Břicháče Toma:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept