-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření2 hodiny
-
Porce6
-
Celkový čas2 hodiny 10 minut
Hovězí maso na houbách (plátky alá Pohlreich)
Hovězí maso na houbách (plátky alá Pohlreich) je vynikající omáčka s hovězím masem, která se nejčastěji připravuje z čerstvých nebo spařených hub. Jako přílohu si můžete dát rýži, bramborový knedlík a nebo třeba těstoviny. Tento recept s vínem a bylinkami jsem viděla ve pořadu Z. Pohlreicha a moc jsme si ho doma oblíbili.
Suroviny na hovězí maso na houbách podle Pohreicha
- 750 g hovězího zadního masa nebo pečeně
- 3 cibule
- 200 g směsi čerstvých hub
- 2 stroužky česneku
- 6 kuliček nového koření
- 150 ml suchého bílého vína
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžíce citronové šťávy
- větvička čerstvého rozmarýnu 10 cm velká
- sůl & pepř
- olej
Postup přípravy hovězího masa na houbách podle Pohlreicha
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte najemno cibuli, česnek prolisujte.
- Plátky masa z obou stran osolte a opepřete. V kastrolu rozpalte zhruba 3 lžíce oleje a maso v něm restujte dozlatova z obou stran. Poté jej vyndejte stranou na talíř.
- Do kastrolu přidejte nasekanou cibuli a restujte dohněda. Přidejte česnek, koření a bylinky a restujte ještě za stálého míchání další minutu.
- Vraťte do hrnce zpět maso a přilijte bílé víno a nechte ho zcela odpařit.
- Přidejte nakrájené čerstvé houby a restujte další 2 minutky. Poté vše zalijte vodou a nechte dusit zhruba 1-1,5 hodiny doměkka pod pokličkou na mírném plameni.
- Nakonec přidejte lžíci citronové šťávy a ještě chvilku jídlo prohřívejte. Mezitím dochuťte solí a pepřem a máte hotovo.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept