Hovězí maso na houbách (plátky alá Pohlreich)

Hovězí maso na houbách (plátky alá Pohlreich)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    2 hodiny
  • Porce
    6
  • Ready In
    2 hodiny 10 minut

Hovězí maso na houbách (plátky alá Pohlreich)

Hovězí maso na houbách (plátky alá Pohlreich) je vynikající omáčka s hovězím masem, která se nejčastěji připravuje z čerstvých nebo spařených hub. Jako přílohu si můžete dát rýži, bramborový knedlík a nebo třeba těstoviny. Tento recept s vínem a bylinkami jsem viděla ve pořadu Z. Pohlreicha a moc jsme si ho doma oblíbili.

Suroviny na hovězí maso na houbách podle Pohreicha

  • 750 g hovězího zadního masa nebo pečeně
  • 3 cibule
  • 200 g směsi čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 6 kuliček nového koření
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • větvička čerstvého rozmarýnu 10 cm velká
  • sůl & pepř
  • olej

Postup přípravy hovězího masa na houbách podle Pohlreicha

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte najemno cibuli, česnek prolisujte.
  2. Plátky masa z obou stran osolte a opepřete. V kastrolu rozpalte zhruba 3 lžíce oleje a maso v něm restujte dozlatova z obou stran. Poté jej vyndejte stranou na talíř.
  3. Do kastrolu přidejte nasekanou cibuli a restujte dohněda. Přidejte česnek, koření a bylinky a restujte ještě za stálého míchání další minutu.
  4. Vraťte do hrnce zpět maso a přilijte bílé víno a nechte ho zcela odpařit.
  5. Přidejte nakrájené čerstvé houby a restujte další 2 minutky. Poté vše zalijte vodou a nechte dusit zhruba 1-1,5 hodiny doměkka pod pokličkou na mírném plameni.
  6. Nakonec přidejte lžíci citronové šťávy a ještě chvilku jídlo prohřívejte. Mezitím dochuťte solí a pepřem a máte hotovo.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..