Nejlepší cuketový tatarák

Nejlepší cuketový tatarák
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    3
  • Zhlédnutí
    220

Nejlepší cuketový tatarák

Nejlepší cuketový tatarák je skvělé jídlo, které si sami připravíte v sezóně z domácích cuket. Plod cukety mívá většinou zelenou či žlutozelenou barvu a tvarem připomíná okurku. Na rozdíl od okurek se téměř vždy používá tepelně upravená, ale hodí se také syrová například do salátů. Kdo má rád cuketu a nechce jíst syrové maso, tak je zeleninový tatarák tou správnou alternativou. Já osobně byla vůči němu skeptická, ale výsledek mě mile překvapil. Tak neváhejte a vyzkoušejte zeleninový tatarák z cukety a rajčat i Vy.

Cuketový tatarák suroviny:

  • 1-2 ks cukety (400 g)
  • 2 ks rajče
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce BBQ omáčky nebo kečupu
  • lžíce worcesteru
  • lžíce uzené papriky
  • 2 lžičky dijonské nebo plnotučné hořčice
  • špetka chilli
  • sůl & pepř
  • olej na smažení

TIP: Do receptu můžete použít i naší domácí BBQ omáčku.

Postup přípravy cuketového tataráčku

  1. Cuketu oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z ní vodu. Rajčata nakrojíme, spaříme horkou vodou, sundáme slupku a prolisujeme přes síto nebo nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme a cibuli si nakrájejte najemno.

  2. Na trošce oleje si na pánvi orestujte cibuli s cuketou. Po 5-10 minutách vám cuketa povolí.
  3. Poté přidejte uzenou papriku, chilli, BBQ omáčku, lžíci worcesteru, prolisovaný česnek a vše ještě na minutku prohřejte.
  4. Nakonec vmíchejte prolisovanou dužinu z rajčat, lžičku hořčice a dochuťte solí s pepřem.
  5. Jakmile máte směs studenou, můžete ji podávat na smažené topinky potřené česnekem a ozdobit snítkou petrželky.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X